Gå til hovedmeny

Forside

Optikk

Fotoutstyr

GPS

Kart

Felt & fangst

Turutstyr

Hobby & hage

Gaveartikler

Bøker

Infosenter
 
 
  Allerede kunde? Logg inn   Ikke kunde ennå? Registrer deg       
Ingen varer i handlevognen.Gå til kasse

Optikk
Kikkert
 - Kikkert tilbud
 - Lommekikkert
 - Standard kikkert
 - Takkant kikkert
  - Takkant inntil 2500kr
  - Takkant 2500-6000kr
  - Takkant over 6000kr
 - Båtkikkert
 - Swarovski
 - Kite Optics
 - Carl Zeiss
 - Nikon
 - Leica
 - Opticron
 - Olympus
 - Pentax kikkert
 - Nattkikkert
 - Termisk kikkert
 - Kikkert tilbehør
Teleskop
Stjernekikkert
Avstandsmåler
Kikkertsikte
Mikroskop
Luper

Fugleforingskamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fugleforingskameraer.


Vi anbefaler


Bla i vår sommerkatalog

Kjøp gavekort!Søk etter varer
Søk i :
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Takkant kikkerter i middelprisklassen (ca 2500 - 6000kr)
I denne prisklassen skal du kreve av modellene at de er robuste, vanntette, gummiarmerte kikkerter med fasekorrigert optikk. De gode modellene i denne klassen har gode tekniske løsninger og høy synskomfort med god fargegjengivelse, skarphet og bildekontrast. Okularkappene bør være uttrekkbare og lette å tilpasse for brillebrukere, i tillegg til langt øyerelieff for brillebrukere. De beste modellene i denne klassen kan være like skarpe i senter som toppmodellene fra de anerkjente merkene og ha meget god optikk, men gjennomgående er alltid synsfeltet noe mindre og kantskarphet, dybdeskarphet og kontrastegenskapene alle litt svakere, noe som i sum gir et svakere bilde.

Modelloversikt takkant middelpriskikkerter

Nikon Monarch

Nikon Monarch
Nikon Monarch er ideel for de som ønsker en praktisk, håndterlig og robust håndkikkert, men som synes det går en grense ved ca 3000 kr. Nikon Monarch har vært vår besteselger i flere år. Den er rimeligere og bedre gummiarmert enn konkurrentene, og er det beste kjøpet i denne prisklassen!

Opticron Imagic SE

Opticron Imagic
Imagic BGA SE har magnesium kropp og modeller med stort synsfelt. Modellen er fornyet og forbedret mange ganger, og da er det ikke rart det blir bra til slutt. Modellen er etter vårt syn kanskje den beste modellen i midtprissjiktet, og verdt å betale noe ekstra for.

Carl Zeiss Conquest

Carl Zeiss Conquest
Dette er "billigutgaven" til Carl Zeiss, som ikke har samme høye finish og optiske kvalitet som Victory modellene, men modellen er betydelig rimeligere og selger godt i mellomprisklassen.


Hovedforskjellen på ulike merker og modeller til omtrent samme pris i denne klassen kan være temmelig store, da takkantkikkerter er vanskelig å produsere, og fasekorrigering og høy finish på coating er påkrevet for et godt resultat. Mange leverandører tar snarveier på en del modeller ved å kutte synsfelt eller konstruere modeller med liten dybdeskarphet. Dette er viktige kriterier som fort gjør en kikkert ubehagelig i bruk. Vår erfaring forteller oss klart at det er Opticron og Nikon som over tid har levert modellene som gir mest for pengene i denne klassen, og de er såpass gode, at man må opp dobbel pris før man får noe som er vesentlig bedre. Motsatt bør du helst styre unna ukjente merker i mellomprisklassen dersom du ikke har testet kikkerten grundig.

Vår bestselger i denne klassen har vært Nikon Monarch kikkertene. Disse lette og hendige kikkertene koster fra ca 2000-4.000 kr avhengig av modell. De er de rimeligste vanntette/nitrogenfylte kikkertene vi generelt anbefaler. Til tross for et betydelig salg av disse over flere år, har vi kun hatt bagatellmessig feil på disse kikkertene.

Opticron Imagic BGA SE er med de siste utbedringer best i mellomprisklassen. Den nye optikken er markert bedre og et godt hakk over Nikon Monarch i egenskaper. Etter vår mening er kikkertene i denne klassen såpass gode, at man må opp dobbel pris før man får noe som er vesentlig mer robust eller har bedre optikk, når det gjelder takkantkikkerter.
Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

10 mest solgte optikk
Nikon Monarch 5 8x42 Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Monarch 5 10x42 Nikon Prostaff 3S 10x42
Nikon Prostaff 5 Fieldscope 60mm teleskopsett Swarovski brystreim til EL og EL Range (ny versjon)
Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm teleskopsett Nikon Aculon W10 8x21 Gul
Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


Tilbud - Nikon Monarch
Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 5 10x42 er en ypperlig kikkert - Forgjengeren har vært vår bestselger i flere år. Nikon Monarch har gode optiske egenskaper. Kikkerten er lett, vanntett og har god nærgrense. Mye kikkert for pengene!
Pris: 3185,-


Gyldendals store fugleguide
Gyldendals store fugleguide
Den klart beste identifikasjonsboken for Europas fugler. Boken er utvidet med betydelige endringer. 50 kr avslag og fri frakt på boken!
Pris: 398,-


Kite Petrel kikkert - Kvalitet til lav pris
Kite Petrel kikkert - Kvalitet til lav pris
Kite Petrel er Kite Optics sin mest solgte kikkertmodell. God optisk kvalitet, vanntett, lett, med god gummiering og behagelig fokusering. Dekker alle allround kikkertbehov for aktive mennesker.
Pris: 3999,-

Link til denne siden:
http://www.naturogfritid.no/Optikk/Kikkert/Takkant_kikkert/Takkant_2500-6000kr/VL_T/rstadv_J
Tips en venn om denne siden! Skriv inn E-mail adressen her:

Adresse: Natur og Fritid AS, 4563 Borhaug
Tlf: 38 70 67 50 Fax: 38 70 67 51 E-post: post@naturogfritid.no


Sidekart

Vareinformasjon