Gå til hovedmeny

Forside

Optikk

Fotoutstyr

GPS

Kart

Felt & fangst

Turutstyr

Hobby & hage

Gaveartikler

Bøker

Infosenter
 
 
  Allerede kunde? Logg inn   Ikke kunde ennå? Registrer deg       
Ingen varer i handlevognen.Gå til kasse

Optikk
Kikkert
 - Kikkert tilbud
 - Lommekikkert
 - Standard kikkert
 - Takkant kikkert
  - Takkant inntil 2500kr
  - Takkant 2500-6000kr
  - Takkant over 6000kr
 - Båtkikkert
 - Swarovski
 - Kite Optics
 - Carl Zeiss
 - Nikon
 - Leica
 - Opticron
 - Olympus
 - Pentax kikkert
 - Nattkikkert
 - Termisk kikkert
 - Kikkert tilbehør
Teleskop
Stjernekikkert
Avstandsmåler
Kikkertsikte
Mikroskop
Luper

Fugleforingskamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fugleforingskameraer.


Vi anbefaler


Bla i vår sommerkatalog

Kjøp gavekort!Søk etter varer
Søk i :
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Kvalitetskikkerter - Takkant toppmodeller
Toppmodellene til Nikon, Carl Zeiss, Leica og Swarovski er alle robuste vanntette, gummiarmerte kikkerter med svært god optikk. Kikkertene har gode tekniske løsninger og høy synskomfort med stort synsfelt og god dybdeskarphet i bildet. Modellene er fasekorrigerte, har spesialglass i linser, avansert linsecoating for å optimalisere fargegjengivelse, skarphet og bildekontrast. I tillegg er kikkertene lette med kroppen laget i lettmetall. Okularkappene er uttrekkbare og er lett å tilpasse for brillebrukere, i tillegg har modellene langt øyerelieff som gir godt synsfelt også for brillebrukere. Objektiv og okularer har spesialcoating som gjør dem lette å rengjøre (easyclean/lotutec). I tillegg har modellene lange garantitider.

I hovedsak er det lite som skiller modellene i utforming, teknisk og optisk kvalitet. I denne prisklassen er kvalitetskontrollen også høy, slik at den enkelte kikkert av en modell avviker lite fra den andre i produksjonen. De siste ti årene har de ulike merkene jevnlig kommet med nye modeller eller forbederinger av de "gamle". Noen ganger markedsføres dette voldsomt, andre ganger skjer det i det stille. Ulike tester har vekselvis kåret alle modellen som testvinnere enkeltvis, mens andre tester viser dødt løp*. Vår erfaring pr. i dag er at det er svært små forskjeller mellom modellene, og at man må oftest bruke lang tid og nøye studier for å gjøre seg opp en mening om noen er bedre enn andre. Personlig smak og subjektiv oppfatning er derfor ofte like viktig. Vi kan garantere at du blir fornøyd uansett hvilken av modellseriene du velger. Dette er kvalitetskikkerter tvers igjennom, de er beregnet på hard feltbruk og vil vare lenge.

Modelloversikt takkant toppmodeller

Nikon High Grade


Nikon High Grade

Hovedforskjellen mellom toppmodellen til Nikon, Nikon High Grade, og de andre modellene er prisen. Mens prisen har steget for de andre har prisen sunket for Nikon. Før dyrest nå billigst! Nå får du alle modellene til langt under 10 000 kr.

Swarovski SLC


Svarovski SLC

Swarovski er de eneste som kjører to serier toppmodeller, der SLC er den rimeligste. Hovedforskjellen på SLC og de andre modellene er at SLC veier litt mer og har litt lengre nærgrense. Optisk er kvaliteten like god.

Swarovski EL


Swarovski EL

Swarovski EL er den av toppmodellene vi har solgt mest av over tid. Den er ergonomisk svært god med sitt "hule grep". Swarovski gummieringen er også regnet for å være den som er best å holde (ikke glatt).

Carl Zeiss Victory FL


Carl Zeiss Victory FL

Med fluoritt glass i linsene forbedret Carl Zeiss optikken betydelig. Modellen har fått gode kritikker og solgt godt siden den kom.

Leica Ultravid HDLeica Ultravid har få særtrekk som skiller den ut fra de andre modellene, noe som også kan være en fordel. Den er lett og elegant med god optikk. Vi har foreløpig ikke fått testet den nye HD-modellen.


* De siste årene har Swarovski dominert kikkertmarkedet blant våre brukere, og Swarovski 8,5x42 EL og Swarovski 10x42 EL har vært bestselgere hos oss. Den finske bladet Alula gir imidlertid Nikons noe rimeligere HG modeller like god kritikk og nylig kåret både Alula og Vår Fågelvärld de nye Carl Zeiss Victory FL til markedets beste fuglekikkerter, samtidig som Leica sine Ultravid modeller er en betydelig forbedring fra den kanten. Fortsatt usikker? Ta kontakt og vi hjelper deg gjerne!
Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

10 mest solgte optikk
Nikon Monarch 5 8x42 Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Monarch 5 10x42 Nikon Prostaff 3S 10x42
Nikon Prostaff 5 Fieldscope 60mm teleskopsett Swarovski brystreim til EL og EL Range (ny versjon)
Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm teleskopsett Nikon Aculon W10 8x21 Gul
Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


Tilbud - Nikon Monarch
Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 5 10x42 er en ypperlig kikkert - Forgjengeren har vært vår bestselger i flere år. Nikon Monarch har gode optiske egenskaper. Kikkerten er lett, vanntett og har god nærgrense. Mye kikkert for pengene!
Pris: 3185,-


Gyldendals store fugleguide
Gyldendals store fugleguide
Den klart beste identifikasjonsboken for Europas fugler. Boken er utvidet med betydelige endringer. 50 kr avslag og fri frakt på boken!
Pris: 398,-


Kite Petrel kikkert - Kvalitet til lav pris
Kite Petrel kikkert - Kvalitet til lav pris
Kite Petrel er Kite Optics sin mest solgte kikkertmodell. God optisk kvalitet, vanntett, lett, med god gummiering og behagelig fokusering. Dekker alle allround kikkertbehov for aktive mennesker.
Pris: 3999,-

Link til denne siden:
http://www.naturogfritid.no/Optikk/Kikkert/Takkant_kikkert/Takkant_over_6000kr/VL_T
Tips en venn om denne siden! Skriv inn E-mail adressen her:

Adresse: Natur og Fritid AS, 4563 Borhaug
Tlf: 38 70 67 50 Fax: 38 70 67 51 E-post: post@naturogfritid.no


Sidekart

Vareinformasjon