Gå til hovedmeny

Humlekasse

Redekasse for humlebol og små pattedyr

Pris: 554
Frakt på varen: 146,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 10+ på lager
Spesialkonstruert ynglekasse for humler, med egnet reirmateriale. Med dette humlehuset kan du se og lære mer om de trivelige humlene, samtidig som du kan hjelpe hageplantene med pollinering.
Varenummer614001
Forlag/produsentWildlife World
Høyde240mm
Bredde320mm
Dybde145mm
Vekt i gram1600g

Kassen er egnet for mus, og siden humlene gjerne bruker gamle musebol til reirplass øker muligheten for humler om du får mus i kassen. Vedlagt er det egnet reirmateriale og oppskrift på hvordan du best forbereder kassen for humler.

Tilbehør til Humlekasse.
Plant for biene
Pris: 30
Bolmateriale til humler
Pris: 30
Bolmateriale til humler
Pris: 30

De som kjøpte Humlekasse kjøpte også
Bolmateriale til humler
Pris: 30
Bikube for solitære bier
Pris: 317
Norges humler
Pris: 280
Minikube for solitære bier
Pris: 184
Flaggermuskasse i tre
Pris: 286
Plant for biene
Pris: 30
Fuglekasse til meis
Pris: 160

Humlebolkassen er laget på en riktig måte for å stimulere humlene til å slå seg til å bygge bol i dem, plassering og korrekt bruk av bolmateriale er viktig. Litt innsats og flid kan hjelpe om man skal oppnå å få humler i kassen hvert år.

Wildlife World har utviklet utforming og materiale i humlekassen i samarbeid det britske organisasjonen Bumble Bee Conservation Trust, og i forhold til tilbakemeldinger fra kunder og andre forskningsinstitusjoners kilder.

Mange humlearter har vært i tilbakegang i mange år. Insektmidler, intensivt jordbruk og velstelte hager kan være noe av årsaken.Humler og bier er viktige pollinatorer av blomster, frukt og urter, og de brukes også kommersielt for å øke avlingene. Enkle reirkasser kan lages, men Natur og Fritids humlekasse sikrer humlene en tørr og sikker plass og er et fantastisk pedagogisk verktøy.

Kassens konstruksjon


Det er svært viktig at humlenes bol holdes tørre og humlekassen er følgelig laget av tykt slitesterkt tre (ceder / lerk / or) og resirkulert plast fra landbruket. Taket kan åpnes. Kanalene er laget for god lufting.

Reirmateriale


Egnet reirmateriale av god kvalitet er svært viktig for suksess, noe man må ta hensyn til i forberedelsene.

Mat / Pollinering

Gjennom hele sesongen vil humlene samle nektar og pollinere selje og villeblomster før ferden går videre til de tradisjonelle hageblomstene som pelargonium, roser, revebjelle og lignende, samt hagens fruktblomster. Humler er ikke aggressiv, og vil bare stikke når de er i ekstrem fare.

Lokaliserings alternativer

På bakken

Plasser boksen på bakken delvis under en hekk, eføy eller klatreplanter, eller på en lav mur eller i kanten av en skjermet uteplass kanten. Gjerne i skjermet sollys med nærhet til blomster, grønnsaker og frukt som vil fungere som en matkilde.

Det er svært viktig å bygge opp jorden eller legg en flat stein ved inngangen slik at en besøkende dronningbie er i stand til enkelt å spasere rett inn på hovedkammeret for å undersøke reiret.

Over bakken

Forskning, tilbakemeldinger fra kunder og egen erfaring har lært oss at biene gjerne bruker ledige fuglekasser. Følgelig kan også humlekassen festes på et høyere nivå - mellom 1,5 og 2,0 meter høy. I denne posisjonen kan kassen tiltrekke andre arter enn på bakken.

Jord inngang

Et aktuelt alternativ er bruken av en nedgravd rør inngang. Ideen her er å lure humlene til å tro at den har funnet inngangen til naturlig hulrom. For å få til dette kan man ta en lengde stivt rør (hageslange eller lignende) med 20-25mm innvendig diameter og fest til inngangshullet. Grav den gjenværende lengden av røret ned i jord og legg en haug jord over inngangspartiet. Den andre enden av røret bør ligge eksponert på bakkenivå i flukt med jorden. Noen små dreneringshull i den laveste delen av røret kan bidra til å forhindre ansamling av vann inne i røret.

Ikke naturlige reirkasser

Produkter som humlebolkassen er designet for ville dyr, men det kan ta tid før artene de er laget for tar dem i bruk. Det kan også hende at miljøet ellers kanskje ikke dekker de umiddelbare behovene til en art. Derfor bør man være tålmodig og ikke nødvendigvis forvente at boligen tas i bruk med en gang.

Vi foreslår at du leser medfølgende instruksjoner angående plassering og finner et habitat i et passende sted for de aktuelle arter.Om det ikke tas i bruk i løpet av et par sesonger, bør den kanskje flyttes eller området rundt gjøres mer attrektivt

Siden mange arter av insekter og dyr har behov for å søke tilflukt og finne en trygg reirplass, kan du finne uventede arter ved hjelp av produktet. Dette skal ikke betraktes som negativt, men sees som en del av den varierte natur, og det kan være like spennende!
De som søkte Humlekasse søkte også
Ekornmater
Pris: 213
Pinnsvinhule, iglo
Pris: 405
Reir til taksvale i trebetong
Pris: 498
Birdsticker 5-pakning
Pris: 249
Fuglekasse åpen type
Pris: 217
Plysjfugler 10 pk
Pris: 890
Meisebolleautomat med beskyttelse
Pris: 498
Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42
Pris: 50
Skyddsvärd skog
Pris: 546
Plysjfugler 3 pk
Pris: 294Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Ekornmater Meisebolleautomat med beskyttelse
Frøautomat med beskyttelse - stor Birdsticker 5-pakning
Birdpen Fenix Hodelykt HM65R
Frøautomat - stor m/6 frøuttak Frøautomat med beskyttelse - medium
Rovfuglsilhuett sort Raggsokker str. 45-48. Lysgrå
4 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2021 All the Birds of the World
Praktisk stjerneatlas Guide til Norges fugleliv
4 mest solgte optikk
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Monarch 5 10x42
Opticron telefonadapter USM-2 Swarovski Objektivdeksel til EL42 og SLC42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid