Gå til hovedmeny

Fugleglede      Tilbud nå kr 269 – veil.pris kr 349 

Bli kjent med fuglene

Pris: 269
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 10+ på lager
I Fugleglede møter du de vanligste fuglene i Norge, de du ser i hagen, på fôringsplassen og i skog og mark. Artene beskrives i bilder og tekst, og med karakteristiske kjennetegn som fjærdrakt, kroppsform, bevegelser og sang.
Varenummer800142
Forlag/produsentAschehoug
ForfatterSolheim, R., Vedum, T., V.
Utgivelsesår2017-04
Antall sider224s
ISBN9788203296659
SpråkNorsk

Du finner også oppskrifter på fuglekasser og får tips til hvordan du lager gode fôringsplasser. Fugleglede er en revidert og utvidet versjon av Fuglevennboka, men revidert tekst, 10 nye arter og flere og betydelig bedre bilder.

De som kjøpte Fugleglede kjøpte også
Skjæreboka
Pris: 398
Sportegn fra dyr
Pris: 289
Gjøk pin
Pris: 10
Terne pin
Pris: 10
Sanglerke pin
Pris: 10
Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Pris: 398
Norske fugler
Pris: 448
Aschehougs fuglebok med CD-er
Pris: 649
Frøautomat - stor m/6 frøuttak
Pris: 398

Hvilken fugl er det du hører om natta? Hvilken rovfugl er det som sirkler over deg på himmelen? Hvordan kan du lage gode fôringsplasser? Dette og mye mer kan du lese om i Fugleglede. Her finner du de vanligste fuglene i Norge, de du ser i hagen, på fôringsplassen, på fjellet og i skog og mark. Artene beskrives i bilder og tekst, og med karakteristiske kjennetegn som fjærdrakt, kroppsform, bevegelser og sang. Du lærer hvordan du bygger fuglekasser til ulike arter, og får tips til hvordan du skal lage gode føringsplasser. ROAR SOLHEIM og TROND VIDAR VEDUM er to av Norges mest erfarne ornitologer. De har skrevet flere bøker sammen. Siden 2004 har de hatt redaktøransvaret for bladet Fuglevennen, som utgis av Norsk Ornitologisk Forening.

FORORD

Hva kan bringe mer glede i hverdagen enn møter med fuglene? Når kjøttmeisen synger de første, klare vårstrofene en solklar vinterdag, føler du at våren er i anmarsj. Svarttrostens melankolske fløytetoner når kveldssola trekker seg ned bak horisonten, og rugdas pistrende lyder mot en skumrende nattehimmel bringer våren enda nærmere. Langs kysten blander ærfugl-hannenes rullende ooo-ing seg mykt inn mellom skjær og bølgeskvulp. Mengden fuglebrett og fôringsplasser rundt omkring i landet vitner om at folk flest setter stor pris på fuglenes nærvær. Hvis fuglene skulle forsvinne, ville naturen og hverdagene bli uendelig fattige.

Vi har vært så heldige at vi har kunnet studere og arbeide med fugl hele livet som en del av vårt arbeid. Vi har hatt mange spennende og flotte møter med fuglene. Det er en glede og stor opplevelse å møte barn i barnehagen og fortelle om fuglene og ta dem med ut i naturen for å oppleve dem. Gjennom møter og foredrag ser vi at fuglene opptar flere og flere, og at det gir mye glede.

Nettopp gleden med å bli kjent med fuglene er det vi ønsker å formidle i denne boka. Fugleglede er en videreutvikling av Fuglevennboka fra 2009. Mange bilder er fornyet, og vi har økt antallet arter som er presentert. Mer enn 250 fuglearter er funnet hekkende i Norge, men vi har valgt å fokusere på de fuglene du har størst sannsynlighet for å treffe på i naturen. Utvalget er gjort med tanke på alle som setter pris på nærkontakt og opplevelser med fuglene, og som gjerne vil lære mer om artene for å kunne kjenne dem igjen. Mens fokuset her er rettet mot de enkelte artene, er det mye vi gjerne skulle ha fortalt om fuglenes levevis og økologi. Dette vil vi presentere i neste bok, Fugleliv.

Den andre delen av Fugleglede tar for seg noen situasjoner som du kan oppleve. Her omtaler vi de mest aktuelle artene som opptrer i de forskjellige situasjonene. Hvilken fugl tilhører reiret du finner, hva slags fuglefjær er det som ligger på bakken, er det et ekskrement eller en gulpebolle som fuglen har lagt fra seg? Profiler av fugler i flukt kan være vanskelige å bestemme. Her er størrelsesforhold mellom ulike arter av stor betydning.

Du kan også gjøre mye for å legge til rette for opplevelser og nærkontakt med fuglene. Det er temaet i den siste delen av boka. Den enkleste måten å komme nær fuglene er å tilby dem mat. Fuglefôring er svært populært, ikke minst når en bedømmer ut i fra mengden fuglefôr som selges hvert år. Mange spør om hva slags mat de kan gi fuglene, og hva slags fôrplass eller fôrautomater som bør brukes. Fuglekasser er et viktig bidrag for å legge til rette for fuglene. Mer enn 25 arter hekker i hule trær uten selv å kunne lage slike hulrom. Disse fuglene er avhengige av gamle spettereir. En fuglekasse er en god erstatning der gamle spettehull er mangelvare. Det er en stor opplevelse å lage din egen fuglekasse, henge den opp og vente i spenning på om den blir tatt i bruk. Når så de første eggene blir lagt er alt klart til at du kan følge fuglefamiliens utvikling med mange spennende opplevelser. Vi som forfattere gleder oss over fuglene hver dag. Det er også stort å få oppleve andre menneskers begeistring over fuglene. Vi håper at du som leser får ta del i denne naturgleden!

Roar Solheim, Trond Vidar Vedum

INNHOLD
Forord
Opplev fuglene!
Fuglenes fjær og drakter
FUGLEARTENE
HVORDAN GJENKJENNE FUGLENE I NATUREN?
Fuglenes størrelse
Fugler som synger fra en tretopp
Ugler som sitter i en tretopp
Fuglereir du ofte finner
Fuglelyder om natten
Fugler som du skremmer opp fra bakken
Fugler som svømmer på en innsjø
Burfugler på rømmen
Rovfugler som sirkler i luften
Lyder i høstskogen
Fugler i hule trær
Små fugler som flyr i flokk
Fugler som flyr i plog
Hakkemerker i trær og kongler
Gulpeboller og lort
Fuglefjær
GJØR NOE FOR FUGLENE
Fugleføring
Slik hjelper du en skadet fugl
Slik lager du en småfuglkasse
Lag en naturholk
Kasser til store hullrugere
Oppheng og kontroll av fuglekasser
Hva kan du finne i fuglekassene
Bygg kvistreir til rovfuglene
Kontaktadresser
Hvis du finner en ringmerket fugl
RegisterDe som søkte Fugleglede søkte også
Opticron overgangsring for UTA
Pris: 170
Fenix Hodelykt HL16B blå
Pris: 299
Brun bjørnespinner, Arctia caja
Pris: 295
Leica Ultravid objektivdeksel
Pris: 218
Kløverblåvinge, Glaucopsyche alexis
Pris: 295
Field Guide to the Ladybirds of Great Britain and Ireland
Pris: 342
Gitzo C65X19A0 Stativpose
Pris: 329
T-Skjorte Snøugle str. S
Pris: 298
Medisinplanter i Norge
Pris: 499
LensCoat LensHide
Pris: 1881Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
All the Birds of the World Guide til Norges fugleliv
Nordens Trollsländor Norges sommerfugler
Gyldendals nordiske feltflora Illustrated Checklist of the Mammals of the World
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Sveriges Fjärilar
Maur i Norge Gyldendals store fugleguide og Norske fugler

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid