Gå til hovedmeny

SjøørretPris: 348
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 4-7 dagers leveringstid
I denne boken formidler forfatterne kunnskap om sjøørreten og sportsfiske etter sjøørret i en populærvitenskapelig og kulturhistorisk formidling av fiskens biologi og fiskets utvikling fra alminnelig fangst og matauk til dagens entusiastiske sportsfiske.
Varenummer845020
Forlag/produsentBokbyen
ForfatterKnutsen, van der Eynden, Egra, Paulsen og Berg
Utgivelsesår2014-00
Antall sider264s
InnbindingHard perm
ISBN9788283160130
SpråkNorsk

De som kjøpte Sjøørret kjøpte også
Norske fugler
Pris: 448
419 Norske lakse og sjøørretelver
Pris: 198
forlagets omtale om boken:
En unik bok om sjøørret og sjøørretfiske
Forfatterne bak utgivelsene ”Hummer” (2010) og ”Makrell” (2012) har denne gangen tatt for seg en ny art – sjøørreten. De har skapt en bok det ikke finnes maken til, og som Bokbyen Forlag har stor tro på. Interessen for sportsfiske etter ørret i sjøen er større enn noen gang, og når forfatterne Øivind Berg, Jo van der Eynden og Jan Atle Knutsen har fått med Tommy Egra – aktiv sportsfisker, formidler og fiskeekspert – er de praktiske sidene ved det moderne sportsfisket ivaretatt på beste måte . Tommy Egra er en entusiast som elsker å fiske og vet hva som skal til for å lykkes i jakten på sjøørreten.

Hvem, hva, hvor og hvordan
Denne utgivelsen formidler kunnskap og gir inspirasjon til å fiske og tilberede fangsten. Boken, som er rikt illustrert, er på 264 sider og er inndelt i fem deler. Sjøørretens biologi og levesett, Det historiske fisket etter blank fisk i elver og sjø, Jakten på sjøørret (det moderne sportsfisket), Sjøørretfiske på Sørlandet med kart over fiskeplasser i kystkommunene i Aust-Agder og Vest-Agder, samt et inspirerende matkapittel som sikrer at fangsten blir hovedingrediens i et velsmakende måltid.

Et vakkert portrett av en høyt verdsatt fisk
Denne boka føyer seg inn i rekken av de suksessfulle utgivelsene ”Makrell” og ”Hummer” (som ble nominert til Sørlandets litteraturpris i 2010), og er en vakker bok på grunn av sine spesielt gode fotografier. De fleste av bildene er tatt av medforfatterne Tommy Egra og Øystein Paulsen – noen av Paulsens bilder er som kunstverk å regne. Aldri har sjøørreten vært portrettert så nært og respektfullt.

Sportsfiskets år 2014
Sportsfiske er en sunn og helsebringende fritidsaktivitet og en livslang hobby, uttaler Norges Jeger- og Fiskerforbund i forbindelse med åpningen av Sportsfiskets år. Denne utgivelsen er en døråpner inn i en aktivitet og lidenskap som mange allerede kjenner. Det som gjør nettopp sjøørreten interessant er at den er finnes langs hele kysten, og den kan fiskes året rundt uten fiskekort.

Fritt fiske – året rundt
Fisket er fritt og kan praktiseres med enkelt utstyr – og med avansert utstyr og kreative teknikker for å finne og fange de største fiskene. For langs kysten av det sørlige Norge finnes det mange steder der det er mulighet til å få stor og flott fisk på kroken. Hovedfokuset til forfatterne er å formidle gleden ved å fiske etter denne vakre fisken, og vise hvordan man kommer i gang med en aktivitet som gir mange gleder – til alle årstider. Utgivelsen passer derfor spesielt godt i år siden 2014 er Sportsfiskeåret.

Her finner du sjøørreten
Forfatterne har størst lokalkunnskap om fiskeplasser på Sørlandet, men de generelle beskrivelsene av hvor man finner Sjøørreten og hvordan den fiskes, er aktuelle for fisking langs hele kysten av landet vårt – og for den saks skyld – våre naboland. Bokens presentasjon av fiskeplasser kommunevis fra Risør i øst til Flekkefjord i vest, er valgt ut av lokale sportsfiskere som kjenner hver vik og bukt og vet når og hvor man bør være for å lykkes i jakten på ørret i sjø og fjord.

Mer om forfatterne:
Øivind Berg (1955) er forfatter og friluftsmann. Han har skrevet en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Flere av utgivelsene er oversatt og utgitt i Sverige, Danmark og Finland. Han fikk Kulturdepartementets spesialpris i 2003 for sitt samlede forfatterskap av naturbøker for barn og unge. Øivind er utdannet adjunkt, men arbeider i dag som tekstforfatter og kreativ leder i design- og kommunikasjonsbransjen.

Jo van der Eynden (1951) har de siste 30 årene hatt kystkultur og maritime kulturhistorie som arbeidsfelt som forfatter, foredragsholder og I kulturvernforvaltningen. Han har vært en drivkraft i etableringen av etatsmuseet Lindesnes Fyr hvor han i dag er direktør. For sitt arbeid med kystkultur og fiskerihistorie er han tildelt Norges fiskarlags Kystkulturpris (2003), Forbundet Kystens Kystpris (2006) og Fiskeri- og kystdepartementets Fyrtårnpris (2013)

Tommy Egra (1978) fanget sine første fisk som femåring og har jobbet med sportsfiske hele sitt voksne liv. Han har vært ansatt som sportsfiskeekspert hos Jakt & Friluft i hjembyen Arendal, som fagansvarlig i Elbe Normark AS, og vært en mye brukt foredragsholder, skribent og fotograf med faste leveranser til Jakt og fiske, Alt om fiske og bladet Villmarksliv. Han var hovedfotograf til boken ”Sjøfiskehåndboken” (2011).

Jan Atle Knutsen (1962) er marinbiolog og forsker ved Havforskningsinstituttets forskningsstasjon Flødevigen i Arendal. Han har også arbeidet som miljøverndirektør hos Fylkesmannen i Aust-Agder. Jan Atle har arbeidet aktivt med kystsoneforvaltning med fokus på oppvekstvilkår for hummer, torsk og sjøørret. Han har skrevet både populærvitenskapelige bøker og artikler innen sine fagområder og ble tildelt Havforskningsinstituttets formidlingspris i 2009.

ØysteinPaulsen (1951) har høgskoleutdannelse i miljøhygiene og har jobbet som forskningstekniker, dykker og fotograf ved Havforskningsinstituttet Flødevigen. Han har siden 2005 hatt eget foretak som fotograf og levert bilder til bøker, magasiner, offentlige etater og private og vært hovedfotograf ved fem bokutgivelser og deltatt på flere utstillinger, bl.a Sørlandsutstillingen.

De som søkte Sjøørret søkte også
Sky-Watcher Startravel 102 m/Synscan AZ Go To
Pris: 6995
Lenscoat Nikon 500 AFS II
Pris: 1317
Lenscoat Nikon 55-200 f/4-5.6G AF-S DX VRII
Pris: 526
Garmin GPSMAP 64sx
Pris: 3779
Aurlandsdalen
Pris: 169
Gyldendals store fugleguide og Norske fugler
Pris: 648
Moult, Ageing and Sexing of Finnish Owls
Pris: 290
Vår Fuglefauna
Pris: 80
Vår Fuglefauna
Pris: 40
Fågelåret 1998
Pris: 49Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
All the Birds of the World Himmelkalenderen 2021
Gyldendals nordiske feltflora Praktisk stjerneatlas
Illustrated Checklist of the Mammals of the World Dyreliv i havet
Guide til Norges fugleliv Skyddsvärd skog
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Europas falker

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid