Gå til hovedmeny

Historien bak bildetPris: 398
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 4-7 dagers leveringstid
Tom Schandy og Baard Næss har opplevd mer enn de fleste. De har ikke bare trålet vår hjemlige natur, men også fjell, skoger, ørkener og savanner under eksotiske himmelstrøk. Hele tiden har de vært på jakt etter det gode bildet og den gode historien.
Varenummer890002
Forlag/produsentVisuell Natur
ForfatterShandy, T., Næss, B.
Utgivelsesår2016-10
Antall sider216s
Fotos - illustrasjonerRikt illustrert.
InnbindingInnbundet
ISBN9788299897143
SpråkNorsk


De som kjøpte Historien bak bildet kjøpte også

Tom Schandy og Baard Næss er begge prisbelønte naturfotografer, og du har sikkert sett bildene deres i magasiner, blader og bøker. Nå har de plukket ut egne bilder som de er spesielt glad i. Det er ikke nødvendigvis bilder der alt er nøye planlagt, mange av dem har blitt til på tilfeldig vis, og noen er resultat av lek med kameraet. Vi får historien bak bildene, og vi får de tekniske opplysningene. Ikke minst får du gode ideer til hvordan du selv kan være ørlite nyskapende når du har med kameraet på tur.

Fra linselus til store rovdyr i afrika
Boka viser stor bredde. Her er små vakre detaljer fanget kun meter fra egen inngangsdør til sterke blikk fra jaguar i Brasil og leopard i Sør-Afrika. Her er bilder som viser noe «helt vanlig» på en ny og spennende måte. Altså vil hobbyfotografen få en rekke ideer til nye innfallsvinkler. En gjeng prestekrager kan like gjerne fotograferes mens de svaier i vind som når det er vindstille. Uskarpheten på grunn av bevegelse gir bildet det lille ekstra for å fange oppmerksomheten. Det handler mye om å se motiver i nærmiljøet eller på skogsturen med nytt blikk. Tom Schandy har reist mye til eksotiske steder og kan skilte med bilder av rovdyr og fugler fra blant annet Afrika og Sør-Amerika. Bildene hans er imponerende, og det er lett å bli bergtatt av gorillaens hånd som strekkes ut mot fotografen. Bildet er tatt i en av Ugandas nasjonalparker. Egentlig et rørende og uttrykksfullt bilde som gir ro i sjela. Bildet av et bitte lite rogntre omgitt av pels fotografert av Baard Næss, skaper stor forundring. Et underlig og originalt bilde med en artig historie bak.

Landskaper er vanskelig å fotografere. Bildene blir ofte ikke like imponerende som originalen. Men disse gutta klarer å gjenskape det storslagne. Det handler om å vente på rett lys, om å kunne kaste seg rundt når forholdene ligger til rette. Nordlys i svart hvitt er originalt, men gir en annen stemning enn i farger, mener Schandy. Vi har jo sett utallige nordlysbilder i farger fra før...

Historien bak bildet er en sann fryd for oss som er interessert i gode naturbilder og som tar bilder selv. Du blir satt på sporet av hvordan jobbe med motiver på nye måter. En liten vridning med kameraet, et annet lys, en annen posisjon … mulighetene er mange.


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
All the Birds of the World Guide til Norges fugleliv
Nordens Trollsländor Norges sommerfugler
Gyldendals nordiske feltflora Illustrated Checklist of the Mammals of the World
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Sveriges Fjärilar
Maur i Norge Gyldendals store fugleguide og Norske fugler

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid