Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.


Bla i vår vinterkatalog

Kjøp gavekort!Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Prepareringsutstyr til insekter

For mange insektgrupper trengs det ikke mye utstyr til preparering. Man greier seg ofte med noen insektnåler og en isoporbit for å sette dem til tørk. Men særlig for sommerfugler finnes det en hel del nyttig utstyr som hjelper deg å montere de skjøre dyrene, slik at resultatet blir verdt å vise fram.

Oversikt over alt prepareringsutstyr med handlekurv

Insektsnåler

For at insektene som samles inn skal kunne lagres å holde seg lenge, er det viktig at det brukes nåler av rett tykkelse som ikke ruster. Det produserer egne nåler for denne bruken som vi importerer. Disse nålene har en fast lengde på 38mm, men de har ulik tykkelse. 000 er de tynneste nålene med bare 0,25mm tykkelse. Det er internasjonale mål på 10 størrelser opp til str 7 som er 0,70mm tykke. Denne ene størrelsen er også lengre med 52mm lengde. Du kan velge mellom hvite og sorte nåler i rustfritt stål. Det er ikke noe prinsipielt forskjellig med dem som gjør dem mer egnet til det ene eller andre, men det er vanlig at man i en samling kun bruker en fargetype på nålene. For små insekter brukes imidlertid kortere (12mm) og tynnere nåler, såkalte minutiennåler.

Spennbrett med utstyr

Spennbrett til insekter
For den som monterer mange insekter og vil ha et perfekt resultat, anbefaler vi våre spennbrett i ulike størrelser. De er laget i mykt tre som gjør at nålene fester. Brettene har kork i sjakten, så alle individene kommer like langt opp på nålene. For de som driver i moderat omfang, vil de små eller store regulerbare brettene i lime wood være egnet.
For å låse vingene anbefaler vi spennestrimler av pergamentpapir i ulike bredder. Papiret er glatt og ødelegger ikke vingene. Annet nødvendig utstyr er knappenåler for å feste spennestrimlene og en prepareringsnål (evt. pinsett) til å flytte vingene på plass. Forsøk alltid å bevege vingene helt inne ved roten med prepnålen. Det gir minst skader. Insektene bør tørke 4-10 uker for at ikke vingene skal sige ned i ettertid.Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Allvær spiralblokk - Plastcover (135) Gul Birdsticker 5-pakning
Rovfuglsilhuett sort Birdpen-Set
Ekornmater Norskekysten, fisk, skalldyr og hval
Birdsticker 1-stk Birdpen
Insektnål nr 0 Fuglekasse til meis
4 mest solgte bøker
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Norges sommerfugler
Gyldendals nordiske feltflora Humler i Norge
4 mest solgte optikk
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 5 8x42 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid