Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

MERKEUTSTYR


I tillegg til fangstnett selger vi nødvendig annet utstyr for ringmerking. Det nødvendige utstyret er normalt ringmerkingstang, linjal, oppbevaringsposer, vekt, notatbok og ringmerkingslitteratur. Vekter og ringmerkingslitteratur er presentert på egne sider (klikk deg inn på ordene), mens det andre utstyret er presentert nærmere under.

Tenger
Vi har tre ulike tenger å tilby, som alle er produsert i samarbeid med ringprodusentene i England og og Sverige. De tre tengene er ulike av størrelse. Den minste ringmerkingstangen er tilpasset ringstørrelsene fra A til 8- (fuglekonge til grønnfink) i tillegg har den fjæring, som gjør den bedre å bruke. Den mellomstore tangen er et hakk større og dekker størrelsene fra 9- (H) til 7 (løvsanger-stær). Denne tangen er ikke så gode på de små A-ringene. For merking av større fugler som bruker ringer fra 6 og oppover trenger man den store ringmerkingstangen. Vi har også åpnertang til å åpne eventuelt feil påsatte ringer.

Linjaler
For måling av vingelengde og annen biometri har vi stållinjaler. For måling av vingelengde trengs linjal med stopper. Av disse er den som er 15 cm lettest å bruke på småfugler. Denne er stor nok for spurvefugler opp til og med svarttrost og småvadere, men for liten for store gråtrost. Linjalen på 30 cm er stor nok for spurvehauk og kråke. Større linjaler kan også skaffes, men vi har for tiden litt problemer med at vår gamle leverandør har lagt ned. Skal man måle stjert eller andre fjær trengs linjaler uten stopper der vi også kan tilby linjaler av 15 cm eller 30 cm lengde.

Oppbevaringsposer og notatbøker
Vi har gode oppbevaringsposer for fugler i størrelse på ca 19x30cm og 30x36cm. Disse selges noe billigere i pk á 10 stk. Vi kan også tilby en spesiallaget ringmerkingsnotatbok for inntil 5000 ringer.

Du finner en enkel oversikt og prisliste med handlekurv over vårt merkeutstyr her.


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Fuglekasse til meis Metallplate til meisefuglekasse
Raggsokker str. 37-40. Lysgrå Kjøttmeis
Fuglekasse tårnseiler Fuglekasse kamera kit, WiFi med solcellepanel
Tårnseiler krus Rovfuglsilhuett sort
Taksvalereir i trebetong Plysjfugler 10 pk
4 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2023 Norske amfibier og reptiler
Insektene i hagen Frøboka
4 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Nikon Prostaff 7S 10x42
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid