Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Reisevilkår for NoF Travel


Nedenfor vil du se de vilkår som vi spesielt vil fremheve, eller som ikke er detaljbeskrevet i Lov om pakkereiser. NoF Travel bruker for øvrig i hovedsak de vilkår som er fastsatt i Lov om pakkereiser.

Medlem av reisegarantifondet
NoF Travel er medlem av Reisegarantifondet. Reisegarantiordningens formål er å sikre kunden som har kjøpt pakkereiser mot tap ved konkurs, akkord eller insolvens hos arrangøren.

Påmelding og reservasjon
Påmelding skjer ved henvendelse til Natur og Fritid AS. Du blir da satt på liste for turen. Den forpliktende påmeldingen skjer i neste omgang ved å betale en påmeldingspris (despositum), og det er først når du har betalt dette at du er formelt påmeldt og får en påmeldingsbekreftelse.  
Les mer om reservasjon, ledige plasser og venteliste
.

Depositum og betaling 
Påmeldingsprisen, som selvsagt er en del av totalprisen, er minimum kr. 1.000,- for tur under kr. 10.000. For turer over kr. 10.000 vil depositumet normalt være ca 20% av totalpris, men dette kan ofte være høyere i tilfeller der gruppebillett på fly ikke kan benyttes. Depositumet skal i utgangspunktet sikre turarrangøren mot tap av bestilte ikke refunderbare billetter og bookinger ved avbestilling. Den reisende må evt. sikre sitt depositum gjennom egen reiseforsikring.

Tidspunkt for betaling av reisen vil variere fra tur til tur, og oppgis i turprospektet. Men, seneste betalingstidspunkt vil normalt være minst 5 uker før avreise. Det er Natur og Fritid AS som sender faktura. Betaling skjer ved overføring til vår bankkonto 3080 30 48068. NoF Travel reiser vil kunne betales med kredittkort, men vil da bli belastet med et kredittkortgebyr på 2,5 % av fakturasummen.

Prissetting
Prisene er cirkapriser. Dette bl.a. fordi reisene normalt sett planlegges lang tid i forveien. Dermed er det knyttet usikkerhet til valutakurser og andre kostnadskomponenter. NoF Travel forbeholder seg retten til å kunne øke prisene med opptil 10% på en reise etter innbetaling av depositum. Ved økninger utover dette vil NOF Travel ta kontakt med deltagerne for å innhente aksept.

Tidspunkt for reisen
Når NOF Travel planlegger turer som skal foregå opptil ett år fram i tid, sier det seg selv at vi ikke alltid kan si en eksakt dato. Bl.a. kan det hende vi avviker med +/- noen dager for å oppnå bedre priser. Senest to måneder før reisen skal gå vil eksakt dato oppgis.

Avreisested og tilslutning
Reisen vil i prinsippet kunne starte hvor som helst. Ved utenlandsreiser vil den normalt sett starte i Oslo/Gardermoen. Den enkelte deltager har selv ansvaret for å komme seg til avreisestedet. NoF Travel vil i utgangspunktet ikke ordne med tilslutningsreiser. Prisen som oppgis på turen gjelder fra avreisestedet.

Avbestilling
Reiser kan avbestilles før forfall av hovedfaktura, mot en kostnad som tilsvarer påmeldingsprisen. Ved avbestilling etter dette tidspunktet vil påmeldte deltager(e) måtte betale reisens fulle kostnader. Ved sykdom eller lignende etter forfall, må refusjon eventuelt søkes hos deltagers forsikringsavtale (reise- og/eller avbestillingsforsikring).

Avbestillingsbeskyttelse
NoF Travel kan ordne med avbestillingsbeskyttelse. En slik egen avbestillingsforsikring fra Europeiske Reiseforsikring vil beløpe seg til 6% av turens kostnad. Den kan kun bestilles samtidig sammen med selve reisen.

Kansellering
Hvis antallet deltagere på en tur er lavere enn det som turprospektet angir, kan reisen innstilles. Dette vil NoF Travel eventuelt informere om ved påmeldingsfristens utløp. Innbetalt påmeldingspris vil da refunderes i sin helhet. Hvis reisen må kanselleres av andre grunner, for eksempel ved force majeure, vil Lov om pakkereiser gjelde.

Reiseforsikring
Alle som reiser med NoF Travel må ha en privat reiseforsikring. Du må selv sørge for at denne har tilstrekkelig dekning. NoF Travel kan tilby reiseforsikring hvis du ikke har dette selv. Dette gjelder både nye og fornyelse av helårs reiseforsikring samt forsikring for enkeltturer.

Pass, visum, vaksinasjon
Informasjon om dette skal ligge i turprospektet. Den enkelte deltager er selv ansvarlig for å skaffe seg nødvendige vaksinasjoner og visum til de land som krever dette. På alle utenlandsreiser er det obligatorisk å ha med seg pass. Vi kan mot et tilleggsgebyr (i tillegg til visumutgifter) være behjelpelig med å skaffe visum.

Reiseråd
Det er dessverre slik at vi lever i en urolig verden. NoF Travel forholder seg til de reiseråd som Utenriksdepartmentet gir. Hvis UD, i tiden mellom en tur er markedsført og avreisetidspunktet, gir reiseadvarsel til destinasjonslandet, vil turen med stor sannsynlighet kanselleres. NOF Travel vil ikke utsette sine deltagere for risiko. Hvis en deltager ønsker å trekke seg fra en reise, selv om myndighetene ikke har gitt reiseadvarsler, gjelder vanlige avbestillingsbetingelser.

Krav til kunden
Vi ønsker å fremheve et krav til deg som reiser med oss, ved å sitere § 9-1 i Lov om pakkereiser og reisegaranti: ” Kunden skal rette seg etter ordensbestemmelser og anvisninger gitt av arrangøren, reiseledere, transportører og andre som har ansvar i forbindelse med gjennomføringen av pakkereisen.”

Reservasjon, ledige plasser og venteliste 

Reservere plass

Er du interessert og vil reservere plass på våre turer, kan du ta kontakt med oss på post@naturogfritid.no. Det vil være uforpliktende å reservere plass inntil endelig pris og detaljer blir bestemt og vi sender ut depositum. Man kan da eventuelt takke nei, og si ifra seg sin plass på reservasjonslisten.  

Ledige plasser eller venteliste?
Dersom plassene til det forventede antall deltagere på turen er reservert, kan man sette seg på venteliste. Du vil få beskjed fra oss om det er ledige plasser eller venteliste på den enkelte tur ved å ta kontakt med oss (post@naturogfritid.no). 

I mange tilfeller kan det være lurt å sette seg på venteliste. For mange av våre turer har vi hatt deltagere som har måttet trekke seg før avreise, slik at det plutselig blir tilbud om plass for dem på ventelisten. Står det mange på venteliste gir det oss mulighet for å sette opp ekstraturer, eller vi kan sette opp turen raskt på ny. I slike tilfeller vil de som har stått på venteliste få 1.prioritet på ny tur. Vi har ved flere anledninger satt opp ekstraturer på grunnlag av lange ventelister (Extremadura, Varanger og Oman).    
Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Rovfuglsilhuett sort Blåmeis
Kjøttmeis Insektkasse svart cloth 40x30cm
Ekornmater Svarttrost
Gråspurv Rødstilk krus
Rovfuglsilhuett rød Meisekasse i betongtre
4 mest solgte bøker
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Maur i Norge
Guide til Norges fugleliv Et øye for Øyenstikkere
4 mest solgte optikk
Nikon Monarch 5 8x42 Nikon Monarch 5 10x42
Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme Focus Junior 6x21

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid