Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Carl Zeiss Harpia - Teleskop

Carl Zeiss Sports Optics leverer førsteklasses kikkerter som har vært anerkjent både i fugle- og jegermiljøet. Carl Zeiss Victory Harpia kommer høsten 2018 i ny gummiert utgave med nytt zoom okular. Observasjonsteleskopene brukes primært til fuglekikking og naturstudier. Teleskopene har stort synsfelt og moderat forstørrelse og er velegnet til å studere ting i bevegelse. Teleskopene er også ypperlige til bruk fra utsiktspunkt som verandaen eller lignende; til studier av natur, bygninger eller båttrafikk.

Carl Zeiss Victory Harpia FL kommer både som 85 mm og 95mm teleskop. Zeiss lager kun sine modeller med fluoritt spesialglass (ikke normalglass). Begge modellene kommer i rett og en vinklet gummiert teleskopmodell. For enkelhetsskyld lagerfører vi normalt vinklede teleskop, da disse teleskopene er de klart mest populære, men de rette modellene kan bestilles inn. Teleskopene fra Carl Zeiss er relativt kostbare, men kvaliteten er deretter. Teleskopene er også velegnet til teleskopfoto med mye spennende spesialutstyr.

Carl Zeiss Diascope og Harpia teleskophus


Teleskophusene kommer uten okular som må kjøpes i tillegg

Carl Zeiss teleskop okularerDu kan velge mellom fast og zoom okular. Okularene passer kun til Zeiss DiaScope.

Teleskop veskerStay-on veskene står på og beskytter teleskopet mens det er i bruk.

Teleskop fotografering


Carl Zeiss har flere spesiallagde adaptere og annet utstyr for fotografering gjennom teleskopet.

Bruksegenskaper
Teleskopene er konstruert med basis i Carl Zeiss Advanced Optics System (AOS) med glassmateriale som inneholder fluor ioner – Fluorritt betegnelsen er markert tydelig med "FL" i teleskopnavnet. Teleskopene har dermed linser med superakromatiske egenskaper – med naturlig farger, høy kontrast og oppløsning uten "fargeavvik". Teleskopene har kropp av korrosjonsbestandig lettmetallegering. Teleskopet har et dobbelt fokuseringssystem med to hastigheter på samme fokusskrue, en for hurtigfokusering og en for fin fokusering. Dette er plassert på toppen av teleskopet nær observatøren og okularet. De nitrogenfylte teleskopene er vann- og duggtette, med dekkglass i okularenden som hindrer støv, skitt og vann i å komme på inn på prismet når okularet tas av. Videre har teleskopet solblender og en bred roterbar stativfot.

På grunn av forstørrelsen er teleskopene i de aller fleste tilfeller nødt til å stå på stativ. Teleskopene har utskiftbar okularer; du kjøper derfor selve teleskophuset for seg. Okularene må kjøpes i tillegg. Teleskopene kan også brukes til å fotografere gjennom. Observasjonsteleskopene er garantert vanntette med 10 års garanti. De optiske egenskapene er preget av naturlig fargegjengivelse, høy kontrast og oppløsning, samt gode- motlysegenskaper. Som tilleggsutstyr til kikkertene anbefaler vi en beredskapsveske som står på og beskytter teleskopet mot fuktighet, skrap og støt, samtidig som det er fullt operativt.

Okularer
De tre okularene som tilbys brukes på begge teleskopene, men de gir ulik forstørrelse avhengig av brennvidden på teleskopet. For 65 mm teleskopet kan du velge mellom 30x, 15-45x og 15-56x zoom okular, mens de samme okularene gir 40x, 20-60x og 20-75x zoom når de brukes på 85 mm teleskopet. I tillegg til Carl Zeiss sine egne okular, finnes det astronomi adaptere for okular. Med disse kan du enten bruke astronomiske okularer (forstørrelser over 60x) fra andre fabrikanter på Diascope eller dine Zeiss okular på andre stjernekikkerter.Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Nikon Monarch 5 8x42 Nikon Monarch 5 10x42
Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme Focus Junior 6x21
Nikon Monarch M7 10x42 Swarovski EL Range 8x42
Swarovski Okularringer til EL 10x42/SLC15x56 Celestron Cometron Firstscope
Pentax 8,5x21 Papilio II Opticron 10x23 Doublet

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid