Cxense Display
Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Opticron teleskop
Opticron er et britisk selskap som selger optikk produsert i Østen. Deres store hjemmemarked og bevisste satsing på kikkerter og teleskoper i den lavere og midlere prisklasse har gjort Opticron til et oppdatert og stort merke som stadig lanserer nye modeller. Opticron har hatt suksess og har i dag flere rimelige teleskop som gir god valuta for pengene. Teleskopene brukes primært til fuglekikking og naturstudier. Teleskopene har stort synsfelt og moderat forstørrelse og er velegnet til å studere ting i bevegelse. Teleskopene er også ypperlige til bruk fra verandaen eller lignende om du vil studere nærmere det som foregår rundt; det være seg natur, bygninger eller båttrafikk. Teleskopene har utskiftbare okularerer; du kjøper derfor telskophuset for seg og okularene i tillegg.

Opticron HR 66 GA ED


Opticron HR 66 GA ED
Opticrons HR 66 ED er fornyet i 2008. Dette er et lett allround teleskop med kropp av magesium. HR 66 ED har meget god fargekontrast, særlig synlig i skumring og i dis over lange avstander. Kroppen er fortsatt dekt med gripevennlig, støtabsorberende gummi, og den er nitrogenfylt og garantert vanntett.

Opticron HR 80 GA ED


Opticron HR 80 GA ED
Opticrons HR 80 ED er identisk med 66 modellen, men større. Dette gir bedre lysstyrke, slik at teleskopet tåler større forstørrelser eller dårlig lys. For fuglekikking vil dette teleskopet ofte kunne det lille ekstra som hjelper deg å skille artene på avstand, sammenlignet med et 66mm teleskop.

Opticron ES 80 GA


Opticron ES 80 GA
Opticron ES 80 har en høy optisk kvaliteten i forhold til pris, særlig med ED-glass, som har god kontrast og rett fargegjengivelse. Denne modellen har derfor solgt godt hos oss. Teleskopene er godt gummiert, vanntette og nitrogenfylte.

Opticron ES 100 ED GA


Opticron ES 100 ED GA
Opticron ES 100 ED prioriterer lysstyrke, og er derfor stort og tungt. Det har skarphet og kontrast opp mot det beste som er å oppdrive blant feltteleskop på markedet. ES 100 har et objektiv av høykvalitets ED-glass på hele 100 mm. Zoomokuaret går helt opp til 80x, og optisk tåler teleskopet stor forstørrelse.

Opticron GS 52 / 665 / 815


Opticron GS 665
GS modellene kommer i 52, 66 og 82mm objektiver. Det er særlig de små modellene som er populære. De er nyutviklet med og gir mye optikk for pengene. Dette er teleskoper som er nitrogenfylte og vanntette.

Opticron Mighty Midget


Opticron Mighty Midget
Opticron Mighty Midget er et praktisk alternativ. MM er utskyvbart og er i lukket tilstand bare 18cm langt. Vekten er også gunstig, samtidig som optikken er vel så god som man kan forvente av teleskoper i denne størrelsen. Kommer både i normalglass og ED utgave.

Opticron IS WP 60


Opticron IS WP 60
Opticrons minste og rimeligste teleskop er IS WP 60 Fieldscope som kommer i to modeller. Dette er rimelig optikk som er lett og ta med seg, med begrenset lysstyrke og optisk kvalitet. De fungerer imidlertid bra for forstørrelser opp til 20-30x.
Modellserier
Opticron tilbyr i Norge flere modellserier med objektiver fra 50mm og opp til 80mm. De fleste av modellene får du med normalglass og både i rett eller en vinklet modell. Generelt sett er det slik at de rette modellene er noe kortere og lettere. De er greie å bruke fra bil og lignende, men det normale er å velge vinklede modeller. Dette sparer observatørens nakke i lengden. I tillegg til alle normalglass modellene som er nokså rimelige, finnes det også et par spesialglass modeller som er aktuelle for de som ønsker teleskop i de øvre midlere prissjikt. Teleskopene kan også brukes til å fotografere gjennom. Observasjonsteleskopene har 10/30 års garanti. De minste og rimeligste teleskopene egner seg best for moderate forstørrelser (opptil 20-30x), mens de større og mer lyssterke teleskopene takler større forstørrelser.
Andre linker:
Opticrons hjemmeside for teleskoper
Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Focus Junior 6x21 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF
Focus Junior 6x21 Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50
Opticron 10x18 Doublet Nikon Monarch 7 10x42
Nikon Prostaff 5 Fieldscope 82mm teleskopsett Nikon Monarch 5 8x42
Nikon Monarch 5 10x42 Opticron 15x18 Doublet

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid