Gå til hovedmeny

Vegetasjon i norsk skog      Utgått 

Vekstvilkår og skogforvaltning

Tilgjengelighet: Utgått vare
Vegetasjon i norsk skog er ei lærerik og spennende bok, spekket med flotte foto fra skogvegetasjonstypene og plantene som vokser der.
Varenummer860225
Forlag/produsentTun Forlag / Landbruksforlaget
ForfatterLarsson & Søgnen
Utgivelsesår2003-07
Antall sider256s
Fotos - illustrasjonerRikt illustrert
InnbindingHardperm
ISBN8252926797
SpråkNorsk

For natur- og skoginteresserte mennesker er dette et unikt referanseverk, som kan være med å gi skogturen en ekstra dimensjon. I tillegg inneholder boka viktig kunnskap for skogeiere som ønsker å drive et miljøvennlig og økonomisk godt fundert skogbruk.

De som kjøpte Vegetasjon i norsk skog kjøpte også
Våre Skogstrær
Pris: 299
Norske amfibier og reptiler
Pris: 275
Norsk lavflora i farger
Pris: 489
Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Pris: 298
Nye dyrearter i norsk natur
Pris: 98
Trollsländor i Sverige
Pris: 98
Norges humler
Pris: 280
Nordic Lichen Flora
Pris: 299

Vegetasjon i norsk skog er ei lærerik og spennende bok, spekket med flotte foto fra skogvegetasjonstypene og plantene som vokser der. For natur- og skoginteresserte mennesker er dette et unikt referanseverk, som kan være med å gi skogturen en ekstra dimensjon. I tillegg inneholder boka viktig kunnskap for skogeiere som ønsker å drive et miljøvennlig og økonomisk godt fundert skogbruk.
Bokas grunnide er å presentere alle de 24 vegetasjonstypene du kan finne i norsk skog, fra sør til nord, fra kyst til fjell. Hver vegetasjonstype presenteres med utbredelseskart, flotte foto av de viktigste plantene, regionale variasjoner, økologiske forhold og konsekvenser for skogbruket.
I boka kan du lese at den vanligste vegetasjonstypen, Blåbærskog, finnes over hele landet, mens den minst vanlige, Lågurt-bøkeskog, kun finnes i Vestfold. I Blåbærskogkapitlet finner du foto av de viktigste plantene som for eksempel skogstjerne og maiblom. Jordsmonnet i blåbærskogen er middels fuktig og middels næringsrikt. Over bakken vokser de vanligste treslagene som gran, furu og bjørk. Når skogen hogges forsvinner mange av plantene og en hissig grasart, smyla, dukker opp og "kveler" alle andre arter inkludert små granplanter. Lengre bak i boka presenteres den minst vanlig vegetasjonstypen, Lågurt-bøkeskog. Her finner vi helt andre trær og planter. Om våren dominerer blåveis og myske før bøkebladene stenger ute det meste av lyset, og sørger for beskjeden plantevekst ut over sommeren. På tilsvarende måte kan du bli kjent med de andre 22 vegetasjonstypene i boka.
Boka kan brukes på denne måten: Lær deg en del av de viktigste plantene hjemme, ta med boka på skogturen og bestem vegetasjonstypen. Når du kommer hjem kan du lese mer utdypende om blant annet de skogøkologiske forholdene på vegetasjonstypene du nettopp har besøkt. På denne måten kan du lære deg mye om de økologiske sammenhengene i naturen, bli kjent med ditt eget nærområde, samtidig som du opplever gleden ved å kunne artsbestemme planter i naturen. Dette gjør boka spesielt verdifull i pedagogisk sammenheng og den er ei ypperlig ressursbok for både lærere og elever.
Boka er resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Norsk institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS) og Norges Skogeierforbund. Formålet er å legge til rette ny og eldre kunnskap om vegetasjon og miljøer i skog. Presentasjon og utforming av boka er gjort i samarbeid med Landbruksforlaget. Målgruppen for boka er skog- og miljøforvaltningen, skogeierne og natur- og miljøinteresserte.

Forfatterne
John Y. Larsson, født 1943. University of British Columbia 1969, skogbrukskandidat fra NLH 1972. Ansatt ved Norsk institutt for jord-og skogkartlegging fra 1972. Arbeider med biologi og skogøkologi. Hovedforfatter av Barskogens vegetasjonstyper 1994.
Svein M. Søgnen, født 1950. Skogteknikker og ansatt i Norges Skogeierforbund. Arbeider med skog-og miljøfaglige tema. Medforfatter av Barskogens vegetasjonstyper 1994, prosjektleder og medforfatter av Biologisk mangfold i skog 1996 og hovedforfatter av Levende Skog sin studiebok Standarder for et bærekraftig norsk skogbruk 1998.


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Gyldendals nordiske feltflora
Bli kjent med fuglene Nære fugler
Gulls of Europe, North Africa, and the Middle East Et øye for Øyenstikkere
Guide til Norges fugleliv Humler i Norge
Norske fugler og Norske pattedyr Holkliv

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid