Cxense Display
Gå til hovedmeny

Vårherres PalettPris: 250
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 3 på lager
ARNE ESPELAND (1885–1972), lærer og NRK-mann bosatt i Stavanger, var også forfatter. Vårherres palett, hans kjærlighetserklæring til hjembygda Lista, utkom våren 1924.
Vårherres Palett
Varenummer890433
Forlag/produsentKlokkhammer Forlag
ForfatterArne Espeland
Utgivelsesår2008-00
Antall sider160s
Fotos - illustrasjonerOpptrykk
InnbindingPaperback
ISBN9788292792032
SpråkNorsk

Forlagets egen omtale

Gi meg din hånd, så stiger vi ut på den ovale halvø, dit hvor jeg hver dag vandrer i mine drømmer – her hvor Guds brede pensel med kraftige strøk komponerte de toner livsunderet ånder av. – Lista, synger det i min sjel, Vårherres palett, tonenes, fargenes stemningsrike land.

ARNE ESPELAND (1885–1972), lærer og NRK-mann bosatt i Stavanger, var også forfatter. Vårherres palett, hans kjærlighetserklæring til hjembygda Lista, utkom våren 1924.

«Vårherres palett, det var Lista selv, fargenes, tonenes stemningsrike land. Lyngmoer og myrer med vann og torvskjer, åker og eng og store husklynger. Kjempehauger. Rødt og grønt og gult. Lys og skygge. Hvit brenning, blått hav. Et levende fargeeventyr. Seilere i maksvær langs kysten. Grunnbrott som tygget vrak i strandsteinene. Trekkfugllåt i lyse vårkvelder og et helvete av storm og saltdrev i vinternettene. [...] Om Vårherres palett har Espeland diktet, om folket på Lista, det strevsomme, sparsommelige folket, om dets humor og dets egenheter, og dets dype religiøsitet, om trekkspill og dans og salmesang, om havets mystikk og hverdag, om steinslitet og om Amerika og dollaren.»
HERMAN SMITT INGEBRETSEN, Sørlandet synger sanger

«For å få Espelands litterære arbeid stilt inn i sitt rette lys, er det viktig å ha for seg visse særtrekk ved det landskap han bar i seg, og kom fra. Lista, – dette flate, nakne landet ut mot storhavet, er særmerkt og fargerikt, men også fargeløst, svart, tungt og dystert. Spillet i fargene, skiftingen mellom lys og skygge, denne alltid hvileløse omskiftelighet, tok også folket opp i seg der ute. Man merker det hos Espeland, og det avspeiler seg gjennom det meste av det han skrev. Han var lyriker hele tiden, også i sin prosa. Det er noe musikalsk, noe elegisk i hans stil og form. Alt er så spillevende, så virkelighetsnært som livet selv. Og samtidig, et slør av blå drøm, av ubendig lengsel i menneskers sinn.»
TORLEIF SÆTHER, Stavanger Aftenblad

Utkom første gang våren 1924. Ny utgave 2008.
Teksten er forsiktig modernisert. mykbind med klaff, 160 sider. ISBN 978-82-92792-03-2


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2019 Handbook of Western Palearctic Birds
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Maur i Norge
Norges sommerfugler Fuglesang (kompakt)
Storfugl - orrfugl - jerpe The Genus Hygrocybe
Norske fugler Hvaleventyret

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--