Cxense Display
Gå til hovedmeny

Hjelpeside for overvåkingskameraer


Vi vil her besvare en del spørsmål angående oppsett, innstallering og visning av våre overvåkningskameraer.

Vi kan dessverre ikke hjelpe med å få ditt kamera til å vise på nettsider, hjemmesider, facebooksider og lignende. Dette er noe vi gir tips om hvordan du kan få til, og så må du finne ut av resten selv.
Vi har 2 typer kameraer; IP-kamera og analogt kamera. Øverst her kommer brukerveileding til IP-kamera, rett under vil du finne informasjon om Analogt kamera.

IP-KAMERA

Oppkopling av IP-kamera

IP-kameraene kommer ikke med kasse,derfor må disse kjøpes separat. Det følger en enkel bruksanvisning med, men vi har laget noe av dette på norsk som du finner under her.

IP-Kamera kommer med et kamera, en lang nettverksledning på 20-60 meter (avhengig av hvilken versjon du har bestilt), en PoE-enhet (Power over Ethernet, strøm over nettverket) som da forsyner kamera med strøm, og strømkabel til PoE-enheten, og en kort nettverksledning. NB! Før du setter ut kamera i kassen må du teste oppkoplingen og kople kamera til aktuell app eller programmer!

Slik kopler du enhetene sammen:
- Kople ene enden av den korte nettverksledningen i din router eller switch i ditt nettverk, og den andre enden skal du sette inn i PoE-enheten i inngangen som er merket med "LAN".
- Kople den enden av den lange ledningen som har en svart beskyttelse i PoE-enheten i utgangen merket med "PoE".
- Kople den andre enden av den lange ledningen i den tykke pluggen som kommer ut fra kamera. Den litt tynnere pluggen skal ikke brukes nå da kamera får strøm over nettverkskabelen.
- Sett strømkabelen i PoE-enheten og sett den inn i en strømkontakt.
- Husk å ta av den lille svarte beskyttelshetten på kameraobjektivet.
- Etter en liten stund skal det nå komme et blått fast lys i den tykke pluggen som kommer fra kamera (viser at den har strøm), og et blinkende grønt lys (viser at den har nettverkskontakt).

Programvare til IP-kamera

Det finnes mange måte å se kamera på PC og telefon. Her tar vi for oss de mest grunnleggende metodene som anbefales fra leverandør.

XMEye app
Nå er du klar til å installere appen XMEye på din smarttelefon. Denne brukes til å kunne logge deg inn på IP-kamera og se det hvor du vil så lenge du har internettdekning på din smarttelefon.
Du finner en PDF-fil med bruksanvisning til dette her: Brukerveiledning_IP-kameraXMEye.pdf

CMS på PC
Du kan også se IP-kamera på PC ved å installere CMS-programmet. Da må PC og IP-kamera være koplet på det samme nettverket.
Du finner en PDF-fil med bruksanvisning til dette her: Brukerveiledning_IP-kameraCMS.pdf

Send live på Youtube
Det er også mulig å sende dette live på Youtube. Dette krever at du alleredde har laget deg en youtubekonto med livesendingsmulighet, og en PC som er kraftig nok til å streame dette til youtube. Hvor kraftig denne PC-en må være er ikke godt å si da det kommer litt an på nettverkshastigheter, lysforhold og andre ting. Vi bruker programmet OBS Studio i dette eksempelet, men det er også mulig å bruke andre programmer. NB! Vi har ikke support på dette og du gjør dette på eget ansvar. Men det skal i utgangspunktet fungere veldig greit og du vil kunne få streamet dette til en hel verden.
Du finner en PDF-fil med bruksanvisning til dette her: Brukerveiledning_IP-kameraOBS-YouTube.pdf

ANALOGT KAMERA

Oppkopling av kamera

Våre kameraer kommer med det som skal til for å kople dette til en TV med video- eller SCART-inngang. Har du kjøpt PC-tilkopling vil du kunne få bilde opp på en PC.

Oppsett for å kople kamera til TV/PC/trådløst finner du i denne PDF-filen: monteringsanvisning_fuglekasse_med_kamera.pdf
Dette er en bildebasert monteringsanvisning på våre nyeste versjon av fuglekasser.

Vår forrige versjon av kamera og trådløse kopling:
Oppsett for å kople kamera til TV finner du i denne PDF-filen: bruksanvisning_i_TV_med_kabel.pdf
Denne vil fungere på alle tilkoplinger, men varierer litt i forhold til hvilken modell du har. Men prinsipper er likt på alle.

Oppsett for å kople kamera trådløst til PC eller TV finner du i denne PDF-filen: bruksanvisning_i_TV_tradlost.pdf
Denne vil fungere på alle tilkoplinger, men varierer lit i forhold til hvilken modell du har. Men grunnleggende prinsipper er likt på alle.

Installasjon på PC

Denne ble laget for PCtilkoblingsmodellen EZCAP og ArcSoft ShowBiz.

Vår nyeste versjon av PC-tilkopling heter EZCAP1168.
Hvordan du installerer EZCAP på din PC finner du her: Install_ezcap.pdf
NB! Ikke kople til USB-enheten før du har installert drivere!

Hvordan du installerer og setter opp ArcSoft ShowBiz på din PC finner du her: Install_ArcSoft.pdf
NB! De fleste har problemer med å få frem bilde. Følger du bruksanvisningen på side 8 nøye så vil du få frem bilde.

Trenger du å laste ned driverne finner du disse her: EZCAP116 Windows XP/Vista/7/8 driver
Original engelsk brukermanual laster du ned her: manual.pdf

Denne ble laget for PCtilkoblingsmodellen C200pro og PowerDirector 9.

Hvordan du installerer VideoMate C200 Pro på din PC finner du her: InstallasjonsBrukerveiledningVideoMateC200Pro.pdf
NB! Ikke kople til USB-enheten før du får beskjed om det!

Hvordan du installerer og setter opp PowerDirector 9 på din PC finner du her: InstallasjonsBrukerveiledningPowerDirector9.pdf
NB! De fleste har problemer med å få frem bilde. Følger du bruksanvisningen på side 8 og 9 nøye så vil du få frem bilde.
Dette programmet fungerer best for å ta opp og lagre filmsnutter. Skal du vise kamera på fullskjerm via PC vil jeg anbefale VLC-player (se informasjon under).

Vise kamera med VLC-player på PC

VLC-player er bedre enn medfølgende programvare til å vise bilde fra kameraene i fullskjermmodus på en PC. Derfor tar vi med en installasjons- og oppsettsveiledning på denne. Vi gir dessverre ikke support på bruken på VLC-player, men har laget en detaljert bruksanvisning på hvordan du lan laste denne ned, installere og sette opp denne til å vise på fullskjerm på PC. Det kan være små endringer om det er kommet nye versjoner, men grunnprinnsippene er like. NB! Du må først installere medfølgende drivere og programvare!

Hvordan du laster ned og installerer VLC-player på din PC finner du her: Bruksanvisning_VLC_Download.pdf
NB! Installer medfølgende programvare før du bruker denne!

Hvordan setter opp VLC-player på din PC finner du her: Bruksanvisning_VLC_oppsett.pdf
NB! Installer medfølgende programvare før du bruker denne!

Streame kamera direkte på WEB

Der finnes utallige muligheter til å streame kamera direkte på internett. Vi har ikke support på noen av disse, men vi kan anbefale noen alternativer som vi vet at personer har brukt. Alle disse baserer seg på at du bruker PC tilkopling for kamera kit.

appear.in er en nettside som du enkelt kan bruke for å dele kamera med opptil 4 personer. Du må ha kamera koplet til en hoved-PC som du da deler i et "rom" på appear.in. En velger fuglekassen som kamera som skal brukes. Enkelt og greit og ingen kostnader.

VLC-player kan også brukes til å streame på nettet.

AbelCam er det produktet som vi bruker for å streame kameraene vår. Dette settes opp på en PC som da vil fungere som en server for visningen. Du må også sette opp routeren din slik at folk utrenfra kan komme seg inn på din PC. Dette er en litt komplisert løsning og du må betale en engangssum for å få dette til å virke etter prøveperioden. NB! Vi har dessverre ikke support på oppsett av dette.

Har du noen forslag til gode streamingløsninger og enkle bruksanvisninger til disse vil vi gjerne høre fra deg. Send da en mail til web@naturogfritid.noNof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte varer
Rovfuglsilhuett sort Birdsticker 5-pakning
Blåmeis Bærnett stor
Bokfink Rødstrupe
Stillits Lunde
Birdpen Norskekysten, fisk, skalldyr og hval
4 mest solgte bøker
Nordens fjärilar Norges sommerfugler
Europas falker Gyldendals nordiske feltflora
4 mest solgte optikk
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Arrox foldelupe 15x 21mm LED+UV
Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme Nikon Monarch 5 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid


--