Av gode matsopper har vi 150—200 forskjellige arter, men de virkelige delikatessene er færre. Stor glede av soppsanking har du straks du har lært noen ganske få gode matsopper og de farligste giftsoppene å kjenne. Større glede og rikere fangst blir det etter hvert som kunnskapene utvides og du blir kjent med de forskjellige artenes typiske voksesteder, og ikke minst, når på året de dukker opp.
Soppene i denne boka er ordnet i grupper, slik som rørsopper, skivesopper, piggsopper m.m. og innenfor disse er kjennetegnene til de forskjellige slektene, slik som kremler, sjampinjonger, musseronger og traktsopper, omtalt. Dermed er det mulig å skaffe seg en viss oversikt over de mange forskjellige soppene man støter på i skog og mark. Hver enkelt art som er avbildet er grundig beskrevet, og det er lagt vekt på de viktigste kjennetegnene som skiller dem fra lignende arter. I tillegg til voksested er det med informasjon om hvor i landet arten forekommer samt egnethet som matsopp. Alle farlige giftsopper i Norge er med, og for hver enkelt får du nødvendig informasjon om hvordan forgiftningen arter seg i kroppen og råd om tiltak.
Alle soppelskere har sine helt spesielle og hemmelige soppsteder. Det er ingen som vil avsløre hvor kantarellene kommer årvisst eller hvor det er sjanser for å finne flotte steinsopper. Du kan også lete fram dine steder, men først må du lære deg å kjenne soppene, hvor de vokser og når det er sesong.