Gå til hovedmeny

Nikon Monarch M7 8x42

Takkant kikkert

Pris: 5890
Fraktfri levering!
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 8 på lager
Nikon Monarch 7 8x42 er en lett god kikkert i den øvre mellomprisklassen. Med stort synsfelt og optiske egenskaper som bare er marginalt svakere enn toppmodellene fra Nikon og andre. Kikkerten er lett, vanntett og har god nærgrense.
Varenummer113417
Forlag/produsentNikon
Vekt (g)670
Dimensjoner (mm)130x142
Synsfelt (m) v/ 1000m145
Nærgrense (m)2,5
VanntettJa, Nitrogenfylt
Øyeavstand (mm)17,1
ArmeringGummiarmert
Garanti (år)10

I forhold til valget mellom 8x og 10x er det generelle rådet at 8x er den beste allround kikkert for dem som vil bruke kikkerten i skog og ved skumring. Den er også lettere å holde stille. 10x modeller fungerer best i åpent landskap med større avstander.


Tilbehør til Nikon Monarch M7 8x42.
Nikon stativ adapter for Action, Aculon og alle Monarch og Prostaff modellene
Pris: 498

De som kjøpte Nikon Monarch M7 8x42 kjøpte også
Nikon Marine 7X50CF WP Ocean Pro
Pris: 3899

Monarch M7 har ED glass. Denne glasskvaliteten gir M7 generelt et bedre og mer behagelig bilde enn rimeligere standard modeller. M7 som er lansert oktober 2021 er en videreføring av Monarch 7 og tidligere modeller som Natur og Fritid. Dette er modeller som har vært veldig populære hos fuglekikkere spesielt, og en modell som Natur og Fritid har svært positive erfaringer med, og solgt veldig mye av.

I Monarch M7 er brukserfaringene fra tidligere modeller benyttet til å gjøre små oppgradering av kikkerten på mange områder, så her er synsfeltet marginalt større og optikken virker noe lysere. Gummiarmering er endret til en noe hardere type med forventet lengre holdbarhet. Forskjellen på M5 og M7 ligger primært i at M7 har en noe bedre og lysere optikk, med et betydelig større synsfelt. Kikkerter med store synsfelt gir normalt betydelig bedre synsopplevelse og er svært behagelig i bruk.

Modellene har ED glass og sammen med det store synsfeltet gir den et bedre og mer behagelig bilde enn rimeligere standard modeller. For entusiaster som krever ytelse og kvalitet anbefaler vi Monarch 7 som definitivt er et steg opp fra Monarch DCF/WP.

Produsentens informasjon

Det brede synsfeltet er ideelt for å se på fugler som flyr i lav høyde over hodet, mens ED-glass (ekstra lav spredning) korrigerer fargekanten slik at du kan glede deg over de imponerende detaljene hos ville dyr. MONARCH M7s flerlags linse- og prismebelegg gir lysere og mer naturlige bilder, og det olje- og vannavvisende belegget beskytter mot flekker og fingeravtrykk, som lett kan tørkes bort. Det stilige, holdbare og lette kamerahuset er komfortabelt å bære og kan monteres på stativ for bedre brukervennlighet.

Uovertruffen synlighet

Da alle modellene gir over 60° tilsynelatende synsfelt, vil du aldri gå glipp av et øyeblikk med kikkerten fra MONARCH M7-serien. MONARCH M7 gir ivrige fugletittere muligheten til å oppdage fugler som flyr raskt, eller dyre- og planteliv, med feilfri klarhet. Dette er enestående for denne kikkertklassen.

Klar visning

Naturen og verden rundt oss blir gjort levende gjennom fargenes storslagenhet. Bruken av ED-glass (ekstra lav spredning) korrigerer fargekanten slik at du kan sikkert kan se detaljene hos ville fugler og dyreliv.

Komfort, stil og holdbarhet

Det stilige og sofistikerte eksteriøret med nytt design er praktisk og også svært funksjonelt. Med kraftig gummiarmering som beskytter mot støt og et solid, men likevel behagelig grep, er den slitesterke kikkerten også vannbestandig – inntil 1 m i 10 minutter – og duggfri, noe som gjør den til fugletitterens perfekte følgesvenn.

Lys og naturlig

Er du på utkikk etter lysere og mer naturlige bilder? MONARCH M7 har objektivlinser og prismer med fullt belegg i flere lag, samt et dielektrisk, høyreflekterende prismebelegg i flere lag for å sikre overlegen jevnhet i overføringen over det synlige området. Fasekorreksjonsbelegget minimerer dessuten tap av oppløsning og sikrer resultater med høy kontrast hver gang.

Uhindret skjønnhet

Når det olje- og vannavvisende belegget er påført objektivlinsen og okularene, er det lett å tørke av flekker som fingeravtrykk.

Ingen utilsiktede bevegelser

Låsesystemet for reguleringsringen til diopteret gjør at du aldri går glipp av et øyeblikk – det forhindrer at reguleringsringen utilsiktet kan dreies eller flyttes når den er innstilt.

Lett og bærbar

Begge objektivlmodellene på 30 mm veier 470 g eller mindre. Dette kombinert med deres kompakte størrelse gjør at det er enkelt å ta dem med på ekskursjoner. Mens objektivmodellene på 42 mm veier 680 g eller mindre, som fortsatt er ekstremt lett for denne kikkertklassen.

Lett for øynene

Nyt ekstra komfort med drei-og-skyv-øyemuslinger av gummi som gjør det enkelt å posisjonere øynene riktig. Klikkstoppene gir brukerne mulighet for å justere øyeavstanden etter behov for en bedre passform som viser hele synsfeltet og derfor gir maksimal komfort under lengre bruk.

Håndfri

MONARCH M7 kan monteres på stativ, noe som betyr at du kan plassere et stativfeste eller en monteringsadapter i midten av rammen på kikkerten. Dette er spesielt nyttig hvis du vurderer å bruke disse fra en statisk posisjon over en lengre periode, som for eksempel i et skjul.

Spesifikasjoner

Forstørrelse (x) 8
Objektivdiameter (mm) 42
Synsfelt (virkelig/grader) 8,3
Synsfelt (tilsynelatende/grader) 60,3
Synsfelt på 1 000 m (m) 145
Utgangspupill (mm) 5,3
Relativ lysstyrke 28,1
Øyeavstand (mm) 17,1
Nærgrense (m) 2,5
Lengde (mm) 142
Bredde (mm) 130
Dybde (mm) 57
Vekt (g) 670
Justering av pupillavstand (mm) 56-72


De som søkte Nikon Monarch M7 8x42 søkte også
Nikon Monarch M7 10x42
Pris: 5990
Nikon Monarch M5 8x42
Pris: 3990
Insektene i hagen
Pris: 375
Nikon HG 10x25 L DCF WP
Pris: 5990
Nikon Monarch 5 16x56
Pris: 8990
Opticron DBA VHD+ Mono 10x42
Pris: 5890
Lenscoat frontbeskyttelse S
Pris: 214
The Tawny Owl
Pris: 431
Nikon Monarch HG 10x42
Pris: 12990
Lenscoat frontbeskyttelse M
Pris: 238Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Nikon Prostaff 7S 10x42
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV
Focus stativadapter Model L Nikon Aculon T02 8x21 blå
Focus Sports Optics Solar Eclipse glasses, 10 stk Ricoh-Pentax AD 10x36 Waterproof
Opticron 10x18 Doublet Swarovski Okularringer mot sidelys til SLC30

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid