Boknyheter
Vi presenterer her våre boknyheter med nye naturbøker. Nye bøker fra det siste drøye året. Vårt hovedfokus er naturhåndbøker, lokalitetsguider og felthåndbøker.
Ikke utkomne bøker som forlagene har egen oversikt. For å se bøkene som forlagene har varslet må du gå til oversikten over bøker som skal komme.
Viser 1–12 av 59 resultater
-
Fugleboka
Oppdag fuglene der du bor
Lær deg å kjenne igjen våre vanligste fugler. Fugler bor og lever rundt oss, og du kan se dem nesten overalt. I Fugleboka blir du kjent med mange av dem, og kanskje vil du oppleve at de ikke er så fryktelig forskjellige fra deg selv. Vil du bli bedre kjent med dem, er det mange ting du kan gjøre. Bli med inn i fuglenes verden! Boken er perfekt for barn og ungdom!
-
A birdwatcher’s guide to Norway
where, when and how to find Scandinavia’s most sought-after birds. 2nd edition.
Andre utgave av lokalitetsguiden som omfatter hele Norge er uunnværlig for alle fuglekikkere som beveger seg utenfor sine nærområder. Beskriver alle de viktigste lokalitetene i Norge, med hva du kan regne og se der. Med mange bilder fra lokalitetene.
-
ID Handbook of European Birds
Tobindsverk
ID Handbook of European Birds fokuserer på identifikasjon ved hjelp av fotoillustrasjoner. Bildene er satt sammen på en pedagogisk måte slik at det er lett å sammenligne arter og drakter som kan forveksles. Utførlige tekster om myting, kjønn og alder følger bildene, der markører peker på nøkkelkarakterer i de utvalgte fotografiene.Aldri før har så mye aktuell informasjon blitt samlet på ett sted og presentert så klart og fullstendig. Tobindsverket ID Handbook of European Birds blir en standardreferanse for identifikasjon av Europas fugler.
-
Den lange vandringen
Rein og mennesker gjennom 500 000 år
De kom til Europa omtrent samtidig, de to. Reinen kom gjennom en kronglete vei fra Amerika, via Beringstredet, før den krysset Uralfjellene, og kunne starte sin vandring sørvestover inn i Europa. Mennesket derimot, startet i Afrika, og kom inn i Europa lengst i sør.
-
Grod- och kräldjur
Våra svenska arter och deras bevarande
Dette er en solid og omfattende bok som dekker den viktigste kunnskapen man har om amfibier og reptiler i Sverige. Grod- och kräldjur gir omfattende beskrivelser av alle svenske amfibie- og reptilarter, inkludert et antall invasive og tilfeldige arter. Da vi i Norge kun har arter som også finnes i Sverige, dekker boka også godt for Norge. Boken har over 400 sider og er rikt illustrert med nesten 700 fotografier og illustrasjoner. I tillegg til alle de interessante faktaene, deler forfatteren også sine personlige historier om møter med disse fascinerende dyrene.
-
The East Atlantic Flyway of Coastal Birds
50 Years of Exciting Moments in Nature Conservation and Research
Den østatlantiske flyruten er en spektakulær trekkrute for millioner av vadefugler, som dekker 16 000 kilometer fra arktiske hekkeområder til overvintringsdestinasjoner i Europa og Afrika.
-
Naturens helter
Historien er full av ildsjeler med begeistring for naturen. Deres nysgjerrighet har bidratt til mye kunnskap om jorda vår, og mange naturområder har blitt bevart takket være dem.
-
Fuglenes farlige ferd
Den fantastiske fortellingen om trekkfuglene som flyr halve jorda rundt
Hvor blir det av fuglene om vinteren? I denne boka kan du lese den spennende historien om trekkfuglenes lange og farefulle reise fra Norge og helt til Afrika – og om hvordan de klarer å overleve. -
Mottfjärilar i Sverige
en fälthandbok
Den nye og svært rimelige guiden fra Svenske Entomologiska Föreningen dekker alle Sveriges arter av pyralider (eller mott). Da det ikke finnes tilsvarene norsk litteratur, der artene er stort sett de samme, er boka velegnet for deg som vil ha oversikt over denne familien med hovedsaklig små sommerfugler.