Home / Butikk / Feltutstyr turutstyr / Lytteutstyr

Lytteutstyr

Lytteutstyr kan brukes til å registrere lyder av ulike fugler og dyr. Slikt utstyr er også velegnet for å fange opp lyder av insekter og flaggermus. Arter som har lyder som kan ligge på frekvenser utenfor det vi kan høre.

Avanserte lyttebokser kan plasseres i ulike habitater for å overvåke og registrere dyrelyder. Her kan de henge gjennom våren og sommeren. Da får de med seg alt som gir fra seg lyd gjennom hele sesongen. Dette kan gi verdifull informasjon om forekomst populasjonsstørrelse, habitatbruk og atferd hos ulike dyrearter.

Wildlife Acoustics Songmeter

Natur og Fritid er norsk representant for den ledende produsenten på området Wildlife Acoustics. Deres SongMeter opptakere med spesialmikrofoner er lytteutstyr som er mye brukt blant ledende forskningsinstitusjoner i Norge, på Svalbard og ellers i verden. Wildlife Acoustics har også egen programvare og arrangerer opptreningskurs og foredrag på nett. Det senker terskelen for å ta i bruk og utnytte mulighetene de avanserte opptakerne gir.

I Norge har Wildlife Acoustics lyttebokser i stor grad vært brukt til å ta opp fuglesang og identifisere ulike fuglearter. Særlig innen kartlegging av den sjeldne hubroen har lyttebokser vært brukt aktivt over flere år i et stort prosjekt.

Mange muligheter for kartlegging

Lyttebokser kan også brukes til å overvåke miljølyder, som for eksempel lyder fra vindmøller eller trafikk. Dette kan gi informasjon om støyforurensning og dens påvirkning på dyrelivet og miljøet generelt.

Det er også mulig å bruke lyttebokser til å ta opp lyder fra amfibier og insekter, som for eksempel frosker eller gresshopper. Dette er også aktuelt i Norge, men er kanskje enda mer aktuelt i land med regnskog eller større artsrikdom innen disse dyregruppene.

Generelt kan lyttebokser være nyttige verktøy i naturforvaltning for å overvåke og studere ulike aspekter av dyrelivet og miljøet, og gi verdifull informasjon som kan brukes til å ta beslutninger om forvaltning og vern av naturressurser.

Viser 1–12 av 32 resultater

 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter Micro 2

  Wildlife Acoustics Song Meter Micro 2 – Lydopptaker for naturovervåking

  Song Meter Micro 2 er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang og frosker. Den har innebygd mikrofon, og har veldig stor opptakskapasitet. Programmerbar via mobiltelefon. Passer godt for registrering av hubro, spetter, ugler, og andre syngende fugler.

  kr 3 983 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter Micro - Lydopptaker for naturovervåking

  Wildlife Acoustics Song Meter Micro – Lydopptaker for naturovervåking

  Song Meter Micro er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang og frosker. Den har innebygd mikrofon, og har veldig stor opptakskapasitet. Programmerbar via mobiltelefon. Passer godt for registrering av hubro, spetter, ugler, og andre syngene fugler.

  kr 3 983 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter Mini 2 AA

  Wildlife Acoustics Song Meter Mini 2 AA – Lydopptaker for naturovervåking

  Ny versjon i salg fra 2024

  Song Meter Mini er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang, frosker, og sjødyr. Den har innebygd mikrofon. AA-versjonen har mindre batteri kapasitet, men allikevel 420t opptakstid. Programmerbar.

  kr 7 982 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter Mini 2 AA

  Wildlife Acoustics Song Meter Mini 2 Li-ion – Lydopptaker for naturovervåking

  Ny versjon i salg fra 2024

  Song Meter Mini er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang, frosker, og sjødyr. Den har innebygd mikrofon. Lithium versjonen har stor opptakskaspasitet. Programmerbar.

  kr 9 582 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter Mini - Lydopptaker for naturovervåking

  Wildlife Acoustics Song Meter Mini – Lydopptaker for naturovervåking

  Song Meter Mini er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang, frosker, og sjødyr. Den har innebygd mikrofon og den har veldig stor opptakskapasitet. Programmerbar. Passer godt for registrering av hubro, spetter, ugler, og andre syngene fugler.

  kr 7 982 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter SM4 - Lydopptaker for naturovervåking

  Wildlife Acoustics Song Meter SM4 – Lydopptaker for naturovervåking

  Song Meter SM4 er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang, frosker, og sjødyr. Den har to innebygde mikrofoner og den har veldig stor opptakskapasitet. Programmerbar. Passer godt for registrering av hubro, spetter, ugler, og alt av syngene fugler.

  kr 14 381 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Song Meter SM4 TS - Lydopptaker for naturovervåking med GPS Time Synchronization

  Wildlife Acoustics Song Meter SM4 TS – Lydopptaker for naturovervåking med GPS Time Synchronization

  Wildlife Acoustics Song Meter SM4 TS er avansert lytteutstyr for å registrere fuglesang, frosker, og sjødyr. Programmerbar. Denne har synkronisering av klokke ned til 1ms. En kan da bruke 3 eller flere opptakere til å kryssberegne posisjonen til lyden.

  kr 18 380 Kjøp
 • Add to Wishlist
  BirdMic Parabolmikrofon kit

  BirdMic Parabolmikrofon kit med audiointerface

  BirdMic Parabolmikrofon kit med audiointerface har alt du trenger når du skal høre på lyder i naturen. BirdMic kan kobles til din smarttelefon for å ta opp eller identifisere fuglelydene. I BirdMic Parabolmikrofon kit følger det med høretelefoner, kabler, audiointerface og utstyr for å dra nytte av alle funksjonalitetene.

  kr 4 085 Kjøp
 • Add to Wishlist
  BirdMic Parabolmikrofon

  BirdMic Parabolmikrofon

  BirdMic Parabolmikrofon 25 cm diameter. Forsterker og isolerer lyder som kommer fra fronten fra 1500 Hz (de fleste fuglesanger). Utstyrt med multifunksjonsskrue for å feste forskjellige enheter (mobiltelefon, feltopptaker). PUI-mikrofon med høy følsomhet (-24dB) og lavt støynivå (S/N-forhold 80dB). Med håndtak og bærestropp. Ideell for å feste til blitsskoen til et videokamera og ta opp lyder på lang avstand.

  kr 1 694 Kjøp
 • Add to Wishlist
  BirdMic audiointerface

  BirdMic audiointerface

  BirdMic audiointerface sender lydsignalet til smarttelefonen mens du overvåker lyden. LOW-CUT og BOOST-funksjon. Intern strøm, kan brukes med alle enheter (smarttelefon, PC, videokamera, opptaker). Passer til alle mikrofoner med 3,5 mm jack-utgang. Inkluderer kabler og smarttelefonadaptere (USB-C).

  kr 1 885 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Haikubox automatisk fuglelydregistrering

  Haikubox automatisk fuglelydregistrering

  Haikubox kan monteres utenfor huset der du har WiFi. Lytteboksen registrerer automatisk alle fugler som lager lyder i området – døgnet rundt, 365 dager i året. I appen til systemet med norsk meny, får du artslister med norske artsnavn, lydopptak og avansert statistikk. Med Haikubox har du din egen fuglesangstasjon. Appen kan sende deg varsel når lyden av ønskede arter registreres.

  kr 3 890 Kjøp
 • Add to Wishlist
  Wildlife Acoustics Kaleidoscope Pro- abonnement - Program for bioakustisk analyse.

  Wildlife Acoustics Kaleidoscope Pro- abonnement – Program for bioakustisk analyse.

  Wildlife Acoustics Kaleidoscope Pro er en programpakke som gjør bioakustisk analyse enklere, raskere og mer effektiv. Denne versjonen er et årlig abb. som inkluderer oppgraderinger, alle klassifiseringer, Viewer cluster analysis og noice analysis.

  kr 6 194 Kjøp
Handlekurv

Filtrer

ALDER

TEMA

SERIE

FORLAG

TIDSSKRIFT

BRIKKER

DELING (G)

DIAMETER HOVEDSPEIL

BRENNVIDDE (MM)

FARGE

MØNSTER

ART

STØRRELSE

FARGER

FORSTØRRELSE

SYNSFELT (M) V/1000M

NÆRGRENSE (M)

LYSSTYRKE

ARMERING

VANNTETT

PRISMETYPE

GARANTI (ÅR)

SENSOR OPPLØSNING (PX)

SKJERMOPPLØSNING (PX)

Pan/Tilt/Zoom

Nettverkstilkopling

ANTALL SEKSJONER

HØYDE (CM)

HØYDE SAMMENSLÅTT (CM)

INNBINDING

PAPIRVEKT

KAPASITET (G)

KAPASITET (KG)

LASTEKAPASITET (KG)

TYPE

MÅLESTOKK

PRODUSENT

SPRÅK

GRUPPE

GEOGRAFISK INDELING

ANTALL LOMMER

NETTLENGDE (M)

NETTHØYDE (M)

MASKEVIDDE (MM)

TRÅDTYKKELSE

VEKT (G)

PRIS