Home / Butikk / Feltutstyr turutstyr / Insektsutstyr

Insektsutstyr

Natur og Fritid har et godt utvalg av insektsutstyr. Vi har håver, lysfeller og annet feltutstyr for fangst og innsamling av insekter. Utstyret er av god kvalitet og brukes både av hobbyentomologer og til mer profesjonell bruk. Mye av det enklere utstyret passer også godt for nybegynneren eller barn. For dem som bare vil fange inn insekter for å ta dem nærmere i øyesyn før de slippes ut igjen.

Fangstutstyr

Vil man fange inn insekter for artsbestemme dem, kommer man langt med en insekthåv. Til dette har vi flere typer. Vi har håver med lyst nett som gjør det lett å se dyrene i håven, men også grønne håver som ikke skremmer insektene så lett. De fleste håvene vi tilbyr er sammenleggbare.  Man kan selv sette sammen ulike typer nett, nettringer og skaft etter ønske og behov. Våre håver er funksjonelle kvalitetsprodukter laget for formålet med lang levetid. Dette til forskjell fra lignende billige produkter til barn eller lek.

Våre lysfeller som lokker til seg nattsommerfugler er spesiallaget insektsutstyr til formålet. De har lys eller lamper som gir et lys som er spesielt effektivt for å tiltrekke seg ulike typer nattsvermere. Når dyrene flyr mot lyset vil de falle ned i fellen. Der blir de sittende. Dette fordi de setter seg for å hvile når det blir lyst, som det jo er under lampen. Fellene kan så inspiseres neste morgen.  Vi har ulike feller egnet for forskjellig type fangst.

Lokking med feromoner er også populært. Dette gjelder spesielt enkelte arter sommerfugler, særlig glassvinger og enkelte spinnere. Nattpåfugløye er et godt eksempel. Vi selger feromonene til arter der feromonet er kjent og virker godt. Arter som ellers kan være vanskelig å se eller finne. Feller er ikke nødvendig å bruke sammen feromonet. Våre spesialfeller til feromoner gjør det imidlertid lettere å undersøke forekomster uten å være kontinuerlig til stede.

Samlerutstyr

Tradisjonelt har det å samle på sommerfugler og andre insekter vært eneste måte å dokumentere funn og arter for ettertiden. Dette har gjort det å samle sommerfugler til en populær hobby. Vitenskapelige innsamling drives fortsatt aktivt ved våre forskningsinstitusjoner og museer. Blant private har imidlertid fotografering blitt mer populært og innsamling mindre vanlig.  Foto erstatter imidlertid ikke fullt ut preparerte insekter i vitenskapelig sammenheng. Insektsutstyr, ansvarlig innsamling og biologer med slik kompetanse er derfor fortsatt nødvendig.

Natur og Fritid har både prepareringsutstyr og spesiallagde tette insektkasser for langvarig oppbevaring. I vår butikk vil du finne ulike typer pinsetter, spennbrett og det som trengs for å konservere insekter. Våre sommerfuglkasser får du i ulike størrelser, materiale og farge.

Lysfeller Håver Feromon - feller Annet fangstutstyr Insektkasser Prepareringsutstyr

Viser 1–12 av 392 resultater

Handlekurv

Filtrer

ALDER

TEMA

SERIE

FORLAG

TIDSSKRIFT

BRIKKER

DELING (G)

DIAMETER HOVEDSPEIL

BRENNVIDDE (MM)

FARGE

MØNSTER

ART

STØRRELSE

FARGER

FORSTØRRELSE

SYNSFELT (M) V/1000M

NÆRGRENSE (M)

LYSSTYRKE

ARMERING

VANNTETT

PRISMETYPE

GARANTI (ÅR)

SENSOR OPPLØSNING (PX)

SKJERMOPPLØSNING (PX)

Pan/Tilt/Zoom

Nettverkstilkopling

ANTALL SEKSJONER

HØYDE (CM)

HØYDE SAMMENSLÅTT (CM)

INNBINDING

PAPIRVEKT

KAPASITET (G)

KAPASITET (KG)

LASTEKAPASITET (KG)

TYPE

MÅLESTOKK

PRODUSENT

SPRÅK

GRUPPE

GEOGRAFISK INDELING

ANTALL LOMMER

NETTLENGDE (M)

NETTHØYDE (M)

MASKEVIDDE (MM)

TRÅDTYKKELSE

VEKT (G)

PRIS