Gå til hovedmeny

Fugleskolen

Kursbok utviklet av Norsk Ornitologisk Forening

Pris: 100
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 10+ på lager
Det er spennende å studere fugler! I Norge finnes det omkring 250 forskjellige fuglearter som bygger reir og får fram unger. Kursheftet er laget til fugleskolen som kan hjelpe deg å lære å studere fugler og utvikle fugleinteressen til en hobby.
Varenummer811046
Forlag/produsentNorsk Ornitologisk Forening
ForfatterRoar Solheim
Trond Vidar Vedum
Utgivelsesår2013-00
Antall sider85
Fotos - illustrasjonerfargefotos, figurer og tabeller
SpråkNorsk

I Fugleskolen vil du bli kjent med noen av de vanligste fuglene som holder til der du bor. Du vil lære kjennetegn på fuglene. Du får også lære hvordan du må oppføre deg for å se dem på nært hold uten å forstyrre dem for mye.

De som kjøpte Fugleskolen kjøpte også
Ved fuglebrettet
Pris: 98
Bli kjent med fuglene
Pris: 100
Hvem er den lille fuglen der?
Pris: 129
Europas vadefugle
Pris: 518
Fugler
Pris: 69
Rovfuglsilhuett sort
Pris: 50
Fuglesang
Pris: 399
Hvem er det lille krypet der?
Pris: 129
Kråkefuglene - En del av naturens mangfold
Pris: 100
Gjøk
Pris: 115

Gjennom Fugleskole kan barn og unge bli kjent med fuglene gjennom spennende aktiviteter og naturopplevelser i nærområdet. Du hjelper fuglene ved å tilby dem mat og hekkeplasser, og samler samtidig inn nyttig kunnskap som kan bli brukt til å ta bedre vare på naturen.

Fugleskole er utviklet av Norsk Ornitologisk Forening for å vise barn og unge gleden av å oppleve fuglene i naturen. Vi ønsker å gi barna motoriske utfordringer og fine naturopplevelser. Vi ønsker å få barn ut i naturen og at de skal lære om naturmiljøet og få kunnskap om fuglene. Vi trenger en ny generasjon med gode miljøholdninger og økologisk innsikt som ønsker å ta vare på naturen.

Fugleskole består av et kurshefte utviklet av den kjente lærebokforfatteren Trond Vidar Vedum og redaktøren av Fuglevennen Roar Solheim. Heftet er delt i tre deler og inneholder aktiviteter som er tilpasset ulike årstider. Det er lagt stor vekt på praktisk læring og mye uteliv med aktiviteter som fugleforing, snekring av fuglekasser og registrering av fugler. Fokuset er på fuglearter i nærområdet. Til sammen presenteres 56 kjente arter med bilder. Til kursheftet er det utviklet en nettside under Fuglevennen.no med registreringsløsninger til aktivitetene i heftet. Opplysningene som samles inn kan brukes av forvaltningen for å ta bedre vare på naturen.

Det er mulig å gjennomføre ett eller flere av delkursene i heftet, og det er også mulig å bruke nettsida uten å kjøpe heftet. Første kurs kan gjennomføres hele året. Der lærer deltagerne å skille de vanligste artene på foringsplassen og i hagen fra hverandre, og lærer litt om hvordan fuglene lever. I andre kurs får man sett hva som skjer i fuglekassa om våren gjennom egne observasjoner. Gjennom å sammenligne egne opplysninger med andre deltageres resultater er det mulig å finne ut om trekkfuglene kommer tilbake fra vinteropphold på samme dato over hele landet, og om det varierer fra år til år. I tredje kurs lærer deltagerne mer om fuglene. Fuglene har adferd og egenskaper som imponerer. Kursdeltagerne får her lære mer om ulike fuglegrupper og hvor de kan studeres.

Fugleskole er utviklet med støtte fra Den naturlige skolesekken. Opplegget er godt egnet for bruk i grunnskolen og som mal og veileder for alle som skal undervise barn og unge



De som søkte Fugleskolen søkte også
Plant for biene
Pris: 30
Opticron Linseklut
Pris: 70
Manfrotto Skulderveske Street Holster
Pris: 399
Teltbunn til Buteo
Pris: 471
Lenscoat Sigma 150-600 Sport
Pris: 1432
Lenscoat RainCap Large
Pris: 305
Susendalen 1:50 000
Pris: 259
Alta 1:50 000
Pris: 259
Karlsøy 1:50 000
Pris: 259
My Weigh Ultraship35 frakt / post vekt
Pris: 545



Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Himmelkalenderen 2023 Norske amfibier og reptiler
Insektene i hagen Frøboka
Artsmangfold i skog Hvem er den lille fuglen der?
Praktisk stjerneatlas Med urfolk i Sibir
Norsk lavflora i farger Mossor

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid