Cxense Display
Gå til hovedmeny

Det biologiske mennesket

– individer og samfunn i lys av evolusjon

Pris: 429
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 4-7 dagers leveringstid
I denne boka får du en grensesprengende forklaring på hvorfor menneskene er som vi er. Hver gang vi føler eller handler, brukes en hjerne som har tre milliarder års evolusjonshistorie.
Varenummer870412
Forlag/produsentTapir
ForfatterBongard og Røskaft
Utgivelsesår2010-06
Antall sider343s
InnbindingHeftet
ISBN9788251925938
SpråkNorsk

De som kjøpte Det biologiske mennesket kjøpte også
Norsk urskog og gammelskog
Pris: 429
Norske rovdyr
Pris: 399
Sommerfuglhåv
Pris: 533
Meisenes hemmelige liv
Pris: 199
Nattens lydløse jegere
Pris: 398
Rovfugler og ugler
Pris: 196
Flight Identification of Raptors
Pris: 618

Fra forlagets hjemmeside:

Bokbeskrivelse

Hvorfor er vi sjalu? Hvorfor ofrer vi livet for egne barn, men ikke for naboens? Hvorfor er vi selvgode? Og hvorfor er vi samtidig medfølende og rause? Og hvorfor holder vi hagen i perfekt stand, men ødelegger klodens miljø?

I denne boka får du en grensesprengende forklaring på hvorfor menneskene er som vi er. Hver gang vi føler eller handler, brukes en hjerne som har tre milliarder års evolusjonshistorie. Vi leker, spiller musikk, forelsker oss, kjøper burgere, ser på TV, griner, drikker, har sex og shopper – uten å være klar over at de følelsene som driver livet vårt, er arvet fra de få som var dyktige og heldige nok til å bli våre forfedre.

Som resultater av evolusjonen framheves ofte egenskaper som selvgodhet, kyniske makevalgstrategier, fremmedfrykt og konkurransementalitet. Men, vi har jo også positive medfødte følelser, som raushet, samarbeidsevne og empati – følelser som blomstrer gjennom kontakt med familien, de nære vennene og kollegene. Menneskets hjerne er tilpasset et lite gruppesamfunn: inngruppa. Boka avsluttes derfor med en idé til hvordan inngruppefølelser kan bygge ekte demokrati, gjøre samfunn bærekraftige og dermed bidra til en bedre politikk.

Budskapet er klart og viktig: Kunnskap om det biologiske mennesket og hvorfor dagens globale menneskeatferd truer framtida, må nå ut til alle! Løsningen ligger i fellesskapet.


Terje Bongard og Eivin Røskaft tar opp den biologiske bakgrunnen for menneskets eksistens fra individ til samfunn(…)her får den interesserte leser religion, miljøproblemer og samfunnsdebatt i et helhetlig evolusjonsperspektiv. For å løse problemene i moderne samfunn er dette perspektivet nødvendig. (Anders Pape Møller, Prof. i biologi ved Universitetet i Paris-Sud)

Boken gir innsikt i hvorfor vår egen art har så mange egoistiske og negative sider. Dette kan hjelpe oss med å bekjempe slik atferd, og i stedet fremme biologiske drifter hos mennesket som er positive for andre, slik som å samarbeide og å ta ansvar for felles ressurser. (Tore Slagsvold, prof. i biologi, UiO)

Naturen i mennesket og mennesket i naturen er to tema som henger uløselig sammen. Vi er fysisk og psykisk utmeislet gjennom en lang evolusjonær historie. Denne innsikten og erkjennelsen kan kaste lys over mye av vår atferd - og hjelpe oss med å finne løsningene. (Dag O. Hessen, prof. i biologi, UiO)

For å forstå hvorfor mennesket ødelegger den ytre naturen, må vi forstå vår egen, indre natur. Denne boka utvider selvinnsikten til gruppenivå. Slik kunnskap er nødvendig for å kunne styre oss ut av miljøkrisen. (Sigmund Hågvar, prof. i biologi, UMB, Ås)

Det er helt nødvendig å forstå hvilke basale drivkrefter som ligger bak god eller dårlig miljøatferd. Denne boka er et viktig bidrag for å kunne endre vår atferd til det bedre. (Peter J. Schei, direktør FNI)

Venstresida har vært allergisk mot evolusjonære forklaringer på menneskelig atferd. Denne boka viser at holdningen bør være motsatt: bare ved vitenskapelig basert innsikt i menneskelige tilbøyeligheter, blir det mulig med effektivt samvirke for å skape et bedre samfunn. (Trond Andresen, aman., NTNU og samfunnsdebattant)
 De som søkte Det biologiske mennesket søkte også
Nikon Action EX 7x35
Pris: 1999
Kowa TSN-883 Prominar
Pris: 28490
Kassefront med trepanel til flaggermus
Pris: 281
Leica Ultravid 8x32 HD-Plus
Pris: 22740
Vår Fuglefauna
Pris: 50
The Most Perfect Thing
Pris: 159
Nikon Monarch HG 8x30
Pris: 10490
Kite Petrel 10x42
Pris: 4690
Birds of Senegal and The Gambia
Pris: 433
Nikon Aculon A211 10x42
Pris: 1198Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Guide til Norges fugleliv Gyldendals store fugleguide (myk perm)
Norges sommerfugler Gyldendals nordiske feltflora
Nordens Trollsländor Humler i Norge
Nordens fjärilar Sveriges Fjärilar
Moult and Ageing in European Passerines Praktisk stjerneatlas

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid