Gå til hovedmeny

SvenskenPris: 280
Frakt på varen: 59,-
Publiser på FaceBook!
Tilgjengelighet: 3 på lager
Roman. Replikker på listemål. 288 s. Utgitt første gang høsten 1924. Ny utgave desember 2009. Teksten er forsiktig modernisert.
Varenummer890435
Forlag/produsentKlokkhammer Forlag
ForfatterArne Espeland
Utgivelsesår2009-00
Antall sider288s
Fotos - illustrasjonerOpptrykk
InnbindingPaperback
ISBN9788292792049
SpråkNorsk

Forlagets egen omtale

En dag mot slutten av 1800-tallet dukker Svensken opp på Lista, medbringende minebor og dynamitt. Snart er han i gang med å innvie lokalbefolkningen i skytekunstens mysterier: Åker og eng blir steinfrie, steingjerdene vokser. Andre nymotens ting følger i kjølvannet:  Folk skaffer seg vedkomfyr, parafinlamper og kjøpemøbler. Det gamle er ikke godt nok lenger, og rives ut og slenges på dynga.  Men det listerske lynnet er det ikke like enkelt å forandre på. Menneskene på Lista preges av det særegne slettelandskapet de lever i – flatt og trebart og ubeskyttet som det ligger, omgitt av åpne havet og med en veldig himmel over seg.

«Humor og tungsinn gikk hånd i hånd. På oppbyggelsesmøtene pratet man så vakkert om fordragelighet og nestekjærlighet. I det daglige liv var man ferdig til å ete hverandre med hud og hår, bare for en bagatell. Misunnelse og sladresyke svirret lik fluer om ørene på en, og allikevel lå det så meget godt på folkebunnen, uforferdethet, mot, slik som for eksempel når det gjaldt å berge liv på sjøen. Sparsommelig og nøysomme var man også, og ellers strevsomme i det daglige kav.»

Roman. Replikker på listemål. 288 s. Utgitt første gang høsten 1924. Ny utgave desember 2009. Teksten er forsiktig modernisert.
Mykbind med klaff. ISBN 978-82-92792-04-9


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte bøker
Gyldendals nordiske feltflora Guide til Norges fugleliv
Norges sommerfugler Nordens fjärilar
Gyldendals store fugleguide (myk perm) Humler i Norge
Sveriges humlor Pion, pors og potet
Norske fugler og Norske pattedyr Kråkefuglene - En del av naturens mangfold

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid