Home / Butikk / Teleskop / Feltteleskop / Swarovski teleskop / Swarovski ATS-STS teleskop

Swarovski ATS-STS teleskop

Swarovski ATS-STS teleskop satte en ny standard for feltteleskop da de ble lansert av Swarovski i 2002. Med gummiarmert kropp, beltefokusering, brede okularer og fantastisk optisk kvalitet ble de raskt en bestselger. De nye Swarovski ATX teleskopene overtok som markedsledende fra 2012. Fra da av ble Swarovski ATS-STS teleskop videreført som et noe rimeligere alternativ i aluminium. ATS-STS er et høykvalitetsteleskop og fortsatt svært gunstig valg i sin prisklasse.

Utforming og egenskaper

Swarovski teleskopene ATS har teleskopkropp av aluminium som er solid gummiarmert. Armeringen beskytter mot støt og er lyddempende, men det hindrer også at du blir fingerkald av å holde på eller rundt teleskopet om vinteren. Den matte fargen hindrer refleksjon som kan skremme dyr og fugler. Teleskopet har en bred beltefokusering rundt teleskopkroppen, lett tilgjengelig og med godt grep, som også tillater bruk av votter.

De nitrogenfylte teleskopene er vann- og duggtette, med dekkglass i okularenden som hindrer støv, skitt og vann i å komme på inn på prismet når okularet tas av. Videre har teleskopet solblender, som også kan trekkes ut mens objektivdekselet sitter på, avtakbart sikte til lettere å finne målet og til slutt en stativfot som kan passer rett i en del Manfrotto stativhoder (uten hurtig plate).

Okularer

Alle teleskopene i serien kan bruke de spesiallagde okularene som tilbys. Okularene har bajonettfatning, store brede øyeokular, langt øyerelieff og okularkapper som kan skrues inn og ut. Alle okularene gir fullt synsfelt for brillebrukere. I utgangspunktet er 20x okular litt for lav forstørrelse til normal bruk. Stort synsfeltet er viktig for mange. Dette er årsaken til at 25-50x okularet selger best. Dette har ekstra stort synsfelt. 20-60x zoomen har noe større forstørrelse, men til gjengjeld mindre synsfelt. Gjennomgående er synsfeltet mindre enn for fastokularene, men for Swarovskis okularer med høy kvalitet er dette relativt marginalt.

Objektiv størrelse

Serien består av et 65 mm teleskop og et 80mm teleskop med spesialglass (HD) og disse igjen får du i en rett eller en vinklet modell. Til sammen blir det 4 forskjellige modeller å velge mellom.

65mm modellene er mindre og lettere å ha med på reise osv, lysstyrken er imidlertid merkbart svakere. Dette betyr at bildet generelt blir mørkere, noe som blir mest problematisk i gråvær og ved bruk av store forstørrelser. 80mm teleskopet vil være mest anvendelig for forstørrelser over 45-50x, og dersom du har tenkt å fotografere gjennom teleskopet. Generelt sett er HD modellene et trinn bedre når det gjelder bildeoppløsning og andre optiske egenskaper (Les mer om dette fra tidligere presentasjon).

Nærgrensen på 65mm teleskopene er helt nede i 3m, uansettokular, mens 80mm teleskopene har 5m som nærmeste synsavstand.

Viser alle 6 resultater

Handlekurv

Filtrer

ALDER

TEMA

SERIE

FORLAG

TIDSSKRIFT

BRIKKER

DELING (G)

DIAMETER HOVEDSPEIL

BRENNVIDDE (MM)

FARGE

MØNSTER

ART

STØRRELSE

FARGER

FORSTØRRELSE

SYNSFELT (M) V/1000M

NÆRGRENSE (M)

LYSSTYRKE

ARMERING

VANNTETT

PRISMETYPE

GARANTI (ÅR)

SENSOR OPPLØSNING (PX)

SKJERMOPPLØSNING (PX)

Pan/Tilt/Zoom

Nettverkstilkopling

ANTALL SEKSJONER

HØYDE (CM)

HØYDE SAMMENSLÅTT (CM)

INNBINDING

PAPIRVEKT

KAPASITET (G)

KAPASITET (KG)

LASTEKAPASITET (KG)

TYPE

MÅLESTOKK

PRODUSENT

SPRÅK

GRUPPE

GEOGRAFISK INDELING

ANTALL LOMMER

NETTLENGDE (M)

NETTHØYDE (M)

MASKEVIDDE (MM)

TRÅDTYKKELSE

VEKT (G)

PRIS