Teleskopfoto

Swarovski har brukt mye ressurser på egne kreative og gode løsninger for teleskopfoto. Dette har resultert i smarte produkter med egne design og patenter. Fotoadaptere som i stor grad lar deg nyttiggjøre den gode teleskopoptikken for fotoformål. Swarovski har selv ikke egne kamera, men deres fotoadaptere kan tilpasses de fleste digitale kameramerker og modeller.

Det er to hovedmodeller av teleskopadaptere. I litt forskjellige utgaver passer de både til ATS-STS teleskop og ATX-STX modulteleskop. Det er TLS APO tilpasset systemkamera (med og uten speil) og adaptere for smarttelefoner til mobilfotografering.

TLS APO Apochromat Telephoto Lens System er et kameraadapter med linser, designet for høykvalitets teleskopfoto for systemkamera med utskiftbar optikk. Ved å montere adapteret som objektiv og å fotografere gjennom okularet er det mulig å raskt endre mellom observasjon og fotografi, noe de tidligere kameraadapterne manglet. Da måtte man ta av okularet først, før en satte på fotoadapteret.

TLS APO

Med TLS APO tilsvarer oppsettet en telelinse med brennvidde 750mm (25x) – 2100mm (70x). Dette gjør at du kan ta naturbilder på stor avstand med god kvalitet. Du vil kunne få med deg gode nærbilder av fugl og dyr fra turen du har, ikke minst dokumentasjonsfoto.

Det er imidlertid viktig å innse at en slik løsning aldri vil kunne erstatte et speilreflekskamera med en originallinse til 2-3 ganger prisen på et Swarovski teleskop. Swarovski APO TLS løsningen gjør det imidlertid mulig å få gode bilder uten å ha et kamera med en ekstra stor linse på tur, i tillegg til teleskopet. Dette er også kostbare saker, så for mange er det lite aktuelt å både kjøpe kostbart teleskop og dyre telelinser. Her får du litt av begge deler.

Sammenlignet med å ha både teleskop og kamera med stor tele går fordelene med denne løsningen utvilsomt på økonomi og transportabilitet. Motsatt er de største savnene med APO TLS teleskopfoto at systemet krever manuell fokus og at det ikke er like hendig og raskt, slik at fluktbilder og situasjoner som oppstår raskt er vanskelige å få med.

Bildene får også noe vignettering. Det er lett å skjære vekk i et redigeringsprogram. Stor brennvidde er flott, men husk at når avstanden øker blir det fort mye luft mellom kamera og objekt. Det reduserer fort bildeskarpheten. Systemet har ikke samme lysstyrke som en stor tele, skal du få gode bilder er det nødvendig med et kamera som tåler mye ISO for at du skal få lukkerhastigheter som fryser bildene.

Viser 1–12 av 15 resultater

Handlekurv

Filtrer

ALDER

TEMA

SERIE

FORLAG

TIDSSKRIFT

BRIKKER

DELING (G)

DIAMETER HOVEDSPEIL

BRENNVIDDE (MM)

FARGE

MØNSTER

ART

STØRRELSE

FARGER

FORSTØRRELSE

SYNSFELT (M) V/1000M

NÆRGRENSE (M)

LYSSTYRKE

ARMERING

VANNTETT

PRISMETYPE

GARANTI (ÅR)

SENSOR OPPLØSNING (PX)

SKJERMOPPLØSNING (PX)

Pan/Tilt/Zoom

Nettverkstilkopling

ANTALL SEKSJONER

HØYDE (CM)

HØYDE SAMMENSLÅTT (CM)

INNBINDING

PAPIRVEKT

KAPASITET (G)

KAPASITET (KG)

LASTEKAPASITET (KG)

TYPE

MÅLESTOKK

PRODUSENT

SPRÅK

GRUPPE

GEOGRAFISK INDELING

ANTALL LOMMER

NETTLENGDE (M)

NETTHØYDE (M)

MASKEVIDDE (MM)

TRÅDTYKKELSE

VEKT (G)

PRIS