NoF Travels Turledere

I NoF Travel har vi satt sammen en gruppe turledere som har god kunnskap om fugler og natur og som selv har vært mye ute å reist. En del har erfaring fra tidligere med turledelse, mens andre har vært lært opp internt.

Våre turlederes oppgave er å være NoF Travels ansvarsperson som leder, samt å bistå og tilrettelegge for turdeltagerne underveis på våre turer.

NoF Travel – Lokaleturledere Foto: Heidi Lillehammer

I mange tilfeller er det viktigere at våre turledere er gode organisatorer enn at de kan alle de lokale fugleartenes lokkelyder, særlig gjelder dette hvis vi har med oss lokale spesialister i tillegg. Vi legger derfor vekt på at våre turledere skal lede og kunne ta ansvar underveis, ikke bare peke ut sjeldne fugler.

Både NoF Travel som engasjerer guidene og du som kunde forventer at våre turledere tar ledelsen og informerer om det daglige programmet underveis, bidrar til å løse «floker» av ulike slag, og hjelper alle våre turdeltagere med å oppdage og vise fugler- og dyr i felt, slik at alle får se.

Våre turledere

Knut Arne Nygård
Knut Arne er født i 1961 og bor i Bærum
Gründer og salgsingeniør til daglig i nærlingslivet.
Selvstudert innen ornitologi både lokalt, men mye utenlands.
Er styreleder i Natur og Fritid, har hatt mange verv lokalt i BirdLife Norge.
Ledet NoF Travel turer til Bulgaria, Sør-Afrika og Namibia.
Vegard Bunes
Vegard er født i 1972 og bor i Farsund
Jobber i vårt eget firma Natur og Fritid som kundebehandler til daglig.
Biologiutdannet med hovedfag på hekkeatferd hos hvitkinngås på Svalbard
Har hatt mange verv lokalt i Norsk Ornitologisk Forening og Feltornitologene.
Ledet NoF Travel turer til UAE, Oman, Kasakhstan, Andalucia og Azorene.
Helge Kvam
Helge bor i Oslo. Med fødselsår i 1952 er Helge den av våre ledere med lengst livserfaring.
Utdannet ved Norges Musikkhøgskole og en kløpper på marimba og vibrafon. Arbeider i IT-bransjen med salg og ledelse. Fugleinteressen kom i 10-årsalderen. Helge har etter hvert fordypet seg i fuglesang og fuglelyder.
Kurs- og foredragsholder i emnet. Arbeidet innen NOF Navnekomité for Fugl, NNKF, med navnsetting på fuglearter.
Som turleder i NoF Travel har Helge som har spesialisert seg på Sør- og Mellom-Amerika og hatt turer til Peru, Ecuador og Costa Rica.
Jan Erik Røer
Jan Erik er født i 1964, oppvokst og hjemvendt til Nesodden, etter 17 år på Sørlandet.
Han har høyskoleutdannelse innen naturressursfag og fiskeoppdrett, der han har jobbet med piggvar.
Har sett på fugler så lenge han kan huske. Han var initiativtaker til oppstarten av Lista Fuglestasjon. Det førte ham også til dagens jobb som daglig leder av Natur og Fritid. Jan Erik har vært sentral i oppbyggingen og drift av disse virksomhetene.
Etter å ha fulgt med NoF Travel på turer til Bulgaria og Sør-Afrika, for å få innblikk i aktiviteten var Jan Erik turleder for NoF Travel for først gang til Madagskar i 2011.
Morten Günther
Morten er født i 1968 og bor for tiden i Fredrikstad.
Til daglig jobber han som kommunikasjonsrådgiver i Bioforsk.
Utdannet Cand. Mag. fra Universitetet i Oslo med hovedvekt på biologi og zoologi.
Mange års ledererfaring fra Norges speiderforbund. Aktiv fuglekikker i 30 år.
Felterfaring fra bl.a. USA, Canada, Finland, Baltikum, Island, Sør-Europa, Kypros, Tunisia, Sør-Afrika, UAE, Singapore, Vietnam, Singapore og Kambodsja.
Ledet NoF Travel turer til Varanger, Svalbard og Extremadura.
Håkan Billing
Håkan er født i 1953, og er oppvokst i Sverige. Han har til og med EU-pass, men har bodd i Norge siden 1976! Til daglig driver han det lille reklamebyrået Tenkehetta i Oslo.
Håkan er leder for Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus og har arrangert en mengde turer i inn- og utland. Med busslappen og Oslo som base har Håkan blitt turledergruppens faste inventar på våre turer til Hornborgasjön, Øland, Falsterbo og Skagen der han opererer som sjåfør, turleder, fugleguide eller snakkemaskin, litt avhengig av hvem han ellers har assistanse av.
Kjetil Johannessen
Kjetil er født og oppvokst ved Borrevannet, en fuglerik innsjø i Vestfold. Bosatt i Oslo siden slutten av 1980-tallet. Biolog/Cand. scient fra Universitetet i Oslo. Jobber til daglig ved Oslofjordens Friluftsråd.
Kjetil har mange år i styret i NOF Vestfold og Oslo & Akershus. Iniativtaker til NoF Travel med Per Stensland.
Aktiv fuglekikker siden 1981. Asia med fugleturer i Kina og India står hjertet nært og han har vært på flere fugleturer her.
Har tidligere ledet NOF turer til India og Gulehavet med Happy Island i Kina. Kjetil hadde NoF travel sin første langtur til Qinghai (nordøstre Tibet) i 2007.
Terje Axelsen
Terje er født i 1954 og er oppvokst i Tønsberg.
Han er pensjonert politimann som har arbeidet med miljøkriminalitet i mer enn 25 år.
Har også hatt en sentral rolle med Fuglevakta siden slutten av 80-tallet. Har vært leder for NOF-Vestfold og nestleder i NOF sentralt. Aktiv fuglekikker siden 1967 og da særlig i Tønsberg distriktet.
Felterfaring fra Australia, Brasil, Costa Rica, Gambia, Israel, Marokko, Thailand og det meste av Europa.
Elsker Spania og drar dit 1-2 turer hvert eneste år.
Morten Bergan
Morten (f. 1956) er oppvokst i Bærum.
Geolog av yrke.
Fuglekikkinga startet på Fornebu i ung alder. Deretter startet han Lilløyplassen Naturhus på Fornebu (2002) og ledet dette i oppstarts-årene.
Morten driver årlige sjøfugltellinger i Oslofjorden – mest interessert i sjøfugler.
Morten har hatt flere styre- og komiteverv innen BirdLife Norge-systemet, skrevet NOF-OAs historie ved 50-årsjubileet (2011), medforfatter av boken «Fugleguide til Oslo og Akershus» (2003) og sitter i BirdLife Norges navnekomite for fugl (NNKF).
Morten brukes mye som foredragsholder og som reiseleder, både som geolog og som ornitolog, og både lokalt og internasjonalt.
Handlekurv