Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Kikkerter

På markedet i dag finnes det håndkikkerter fra noen få hundrelapper til kvalitetskikkerter til 15.000-30.000 kroner. Utvalget av kikkerter er meget stort. Vi har lang erfaring med kikkerter og kjenner markedet. Vi har derfor gjort mye av jobben for deg ved å plukke ut de modeller som gir god valuta for pengene innen de forskjelligeprisklasser og typer. Vi har svært mye kikkertinformasjon på våre sider. Er du rimelig sikker på hva slags type kikkert du ønsker, så finner du tips om de mest prisgunstige modeller på våre sider.

Du kan også se under aktuelle tilbud om vi har noe til nedsatt pris som er aktuelt for deg. Vil du vite mer om kikkerter og hva slags type du bør velge bør du sjekke våre kikkerttips lenger ned på siden, eller trykke på linkene for å se nærmere hva de enkelte merker har å tilby.


Swarovski kikkerter Carl Zeiss kikkerter Opticron kikkerter Nikon Sports Optic kikkerter Olympus kikkerter Lieca kikkerter

Hjelp til valg av kikkerter
Har du vurdert å kjøpe deg en kikkert, et teleskop eller en stjernekikkert og undersøkt hva som finnes av kikkerter på markedet. Da fant du sikkert ut at tilbudet av kikkert- og teleskopmodeller er stort og uoversiktlig. Ved hjelp av erfaring, kontakt med importører, kikkerttester, daglig kikkertbruk, tilbakemelding fra kunder og egne tester, så tør vi å påstå at vi har oversikten over det meste når det gjelder kikkerter, teleskoper, stjernekikkerter og avstandsmålere. Oversikten har vi brukt til å plukke ut de modeller som gir valuta for pengene.

Vi er uavhengige!
Vi har i alle år valgt ut kikkerter fra en rekke forskjellige merker. Noen av disse har vi solgt i alle år, mens andre merker kommer og går. Bakgrunnen for dette er at vi jevnlig vurderer pris og kvalitet på de modellene de forskjellige merkene har å tilby, for så å veie dette opp mot tilsvarende konkurrerende modeller fra andre merker. Dette gjør at vi i motsetning til de fleste andre aktører på markedet opererer uavhengig. Vi har ikke forpliktet oss til å selge det ene merket fremfor det andre. Dermed kan du også være sikker på at det vi anbefaler, blir anbefalt fordi vi mener det er gunstigst for deg, og ikke fordi dette er varer som vi tjener ekstra godt på.

Til tross for at vi er uavhengige legger vi ikke skjul på at vi har et meget godt forhold til flere merkers importører, slik som f.eks. Leica, Zeiss, Nikon, Olympus, Opticron og Swarovski. Dette skyldes at disse har etterspurte produkter som er av høy kvalitet som folk i felten foretrekker. Fordi vi i dag er blant dem som selger flest kvalitetskikkerter i landet, kan du være sikker på at vi og våre kunder får den beste oppfølging og service dersom uhellet skulle være ute, uansett hva slags kikkert du har handlet hos oss.

Europeiske produsenter
Kikkertmarkedet er i hovedsak delt i to, der det finnes et mangfold av merker produsert i Østen (gjerne med europeiske merkenavn) av meget variabel pris og kvalitet, og en høykvalitets produksjon, produsert ved noen få fabrikker i Mellom-Europa, samt Nikon fra Japan. I Europa produseres kun kikkerter av høy kvalitet og tilsvarende priser. De ledende fabrikkmerkene er Swarovski, Leica, Zeiss og Nikon. (Zeiss og Nikon har imidlertid ikke kun høykvalitetsoptikk.) Disse merkene lager utstyr for den kresne, eller for den som trenger solid utstyr som tåler bruk i felten over lang tid. Vår erfaring er at disse kvalitetsmodellene er av svært jevn høy kvalitet, og du er samtidig sikret gode garantiordninger.

Kikkerter fra Japan, Kina og Østen
Vi fører en rekke merker av japansk eller "kinesisk" produsert optikk. Kikkertene fra Østen er laget på et fåtall fabrikker, som så selger de videre til en rekke forskjellige "produktmerker", som da ikke har egen fabrikker. I prinsippet er det ingenting galt i det, og det finnes mange kinesiske eller japanske kikkerter av god kvalitet til rimelige og fornuftige priser. Det er imidlertid ingen tvil om at endel kjeder eller produsenter introduserer egne merker eller kjedemerker for å unngå sammenligning av pris og kvalitet. De unngår dermed konkurranse og kan tjene mer ved å ta en høyere pris av deg som kunde. Jobben vi gjør er skille ut de seriøse merkene og leverandørene, og å få inn modellene fra de merkene med den beste prisen og de tryggeste garantiordningene (etablerte merker).


Valg av egenskaper
Her følger en oversikt over de viktigste egenskaper og begreper du bør ha klart for deg når du skal kjøpe en ny kikkert. I tillegg følger en ordliste med optiske uttrykk til slutt. Denne forklarer de viktigste uttrykk som brukes om kikkerter og optikk.

Forstørrelse
En av de viktigste tingene du gjør når du velger kikkert er å velge rett forstørrelse. Generelt kan det sies at det kun er én fordel med økt forstørrelse, og det er nettopp forstørrelsen! Mindre forstørrelse gir bedre lysstyrke, bedre oppløsning, større synsfelt, bedre dybdeskarphet, og kikkerten er mindre utsatt for vibrasjoner. 7x kikkerter gir noe lite forstørrelse for de fleste formål, men er lett å holde støtt, og derfor godt egnet for barn eller til bruk i båt. Argumentene for en 8x kikkerter framfor en 10x er at en 8x kikkert gir bedre lysstyrke ved mindre vekt, større synsfelt, større dypdeskarphet, bedre oppløsning og er lettere å holde støtt. Tester viser imidlertid at en får med seg mer detaljer i en 10x kikkerter fordi den økte forstørrelsen normalt er større en reduksjonen ved svakere oppløsning/ustøhet.

Lysstyrke
Lysstyrken til en kikkert bestemmes av frontlinsenes diameter og linsenes kvalitet i forhold til kikkertens forstørrelse. Jo større forstørrelse, jo dårligere lysstyrke (forutsatt samme frontlinse). Vårt tips er alltid å vurdere i hvilken grad du vil ha nytte av en mer lyssterk kikkert, i forhold bakdelen ved økt vekt. For fuglekikkere som går mye i felt vil ofte en stor kikkert «dingle» og bli en belastning. Optikkens kvalitet betyr mye i denne sammenheng. Tenker du på en rimeligere kikkert, vil svakere optikk tilsi at en bør gå ned på forstørrelse eller opp i frontlinsediameter. Dyrere kikkerter har gjerne så god oppløsning at 40-42mm frontlinser er velegnet selv i svakt lys. Fordelen med en stor tung 50 eller 56mm vil først komme fram i skumring.

Vedlikehold av kikkerten
Dette vil for en kvalitetskikkert kreve svært lite. Det eneste man trenger å passe på, er at linsene i objektiv og okular holdes rene for skitt og støv. Dette gjøres best ved at man bruker linsepapir, det vil si spesialpapir beregnet på linserengjøring, eller en lenspen. Dette kan kjøpes hos oss eller lokale optikere eller fotohandlere. Linsepapiret må fuktes før bruk, noe som enten kan gjøres ved at man puster på linsen slik at dens overflate blir fuktig, eller ved at man kjøper linserengjøringsvæske som linsepapiret så fuktes med. Linseoverflaten rengjøres så i sirkelbevegelser. Stadig flere har vanntette og nitrogenfylte kikkerter. Et tips i den sammenheng er at disse kan skylles i rennende lunkent vann. Har du vært ved sjøen og fått sand eller salt på linsene, anbefaler vi å skylle dette bort først, før man rengjør linsene på vanlig måte. Man unngår da å gni sand og salt inn i kikkertens linsecoating. ( NB! Dette gjelder kun nitrogenfylte kikkerter!)

Antirefleksbehandling består av et tynt pådampet metallskikt, og dette må behandles forsiktig. Det må derfor advares mot å forsøke å rengjøre linser med klesplagg eller liknende, da disse ofte inneholder små sandkorn eller annet smuss. Viktig: Man må ikke under noen omstendighet bruke toalettpapir eller annet vanlig papir. Dette inneholder nemlig mikroskopiske metallpartikler fra papirproduksjonen, som virker som slipemiddel mot glasset. Dersom du følger disse rådene, vil din kikkert bli deg en pålitelig og trofast følgesvenn.

ANDRE KIKKERTMERKER


Natur og Fritid har valgt å satse på noen hovedleverandører av håndkikkerter. Dette er Olympus, Nikon, Opticron, Swarovski, Zeiss og Leica. Leverandørene er valgt ut fordi de etter vårt syn har de mest egnede og populære kikkertmodellene. Alle merkene er solide og har vært på markedet en årrekke, noe som gir bedre distribusjon av reservedeler og trygge garantiordninger. I tillegg er dette merker som stort sett er fornuftig priset i Norge. Dette finnes brukbare kikkerter fra andre leverandører, men vi mener de har lite å tilføre utover det tilbudet vi allerede har.

Konsentrasjonen av kikkertproduksjon til noen få fabrikker i Østen, ser ut til å ha ført til at det har blitt flere kikkertmerker enn fabrikker. Det de andre merkene uten egne fabrikker har å tilby, er mye det samme som Olympus og Opticron, men som regel med høyere priser for tilsvarende modeller i Norge. Når det gjelder Bresser, Helios, Focus, Minolta, Kahles, Tento og Steiner, så er dette merker vi ikke har solgt i noen vesentlig grad. Grunnen er også her at de leverer mange av de samme modellene som de mer kjente og tildels betydelige rimeligere leverandørene vi bruker.

Har du et spesielt ønske, eller ønsker vårt syn eller pristilbud på kikkerter fra noen av leverandørene som er nevnt over eller andre, så tar vi gjerne imot en forespørsel. Vi er også svært takknemlige for erfaringer og tips om modeller som ikke er i vårt utvalg.


Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Nikon Aculon T02 8x21 blå
Focus Sports Optics Solar Eclipse glasses, 10 stk Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Prostaff 7S 10x42
Opticron G 2,5x 65 mm Carl Zeiss Terra ED 10x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid