Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Levering til jul
Vår nettbutikk har oppdatert varelager. Bestiller du varer vi har på lager, sendes de normalt neste arbeidsdag etter bestilling.
Bestiller du varer vi ikke har inne, får du raskt beskjed om vi ikke tror vi kan skaffe det i tide til jul, og du kan evt. stryke ordren.
God julehandel! 

Astronomi - Forklaring til modelltyper, uttrykk og begrep


Hurtiglinker

Konstruksjoner - Typer av Stjernekikkerter

Stativ monteringer

Prismer, okularer, linser og filtre

Søkekikkert

Motor

Fotoadapter og fotoutstyr


1:
REFLEKTOR: Sky-Watcher 1141EQ1. Modellen gir et bilde som er oppned. 1,5x barlow-rettvendingsprisme leveres som ekstrautstyr.
2: REFRAKTOR m/90° diagonal: Sky-Watcher 15075EQ5. Modellen gir et bilde som er opprett, men speilvendt. 45° rettvendingsprisme kan leveres som ekstrautstyr, og når dette brukes i stedet for 90°-diagonalen, blir bildet opprett og rettvendt.
3:
REFRAKTOR m/ 45° rettvendingsprisme: Sky-Watcher 804AZ3. Modellen gir et opprett og rettvendt bilde
4: REFLEKTOR Maksutov: Sky-Watcher SK MAK90OTA montert på fotostativ. Med avbildet stjernediagonal er bildet speilvendt, men med rettvendingsprisme i stedet kan du unngå dette.

Stjernekikkerter leveres i forskjellige konstruksjoner, avhengig av hva du skal bruke instrumentet til. Før du gjør ditt modellvalg, bør du klarlegge hvilken av følgende konstruksjoner som passer ditt behov:

Refraktor (linseteleskop) med 90° speil- eller prismediagonal
Denne type diagonal vender bildet i én akse, og teleskopet gir dermed et opprett, speilvendt bilde og kan egne seg for bruk både på stjernehimmel og landskap. Refraktorer er som regel skarpere og mer kontrastrike enn reflektorer – og dermed et bedre valg for bruk på lyse objekter, dvs. landskap i dagslys, Månen og planetene.

Refraktor (linseteleskop) med 45° rettvendingsprisme
Rettvendingsprismet vender bildet i to akser, og teleskopet gir dermed et opprett, korrekt bilde (ikke speilvendt). Eksempel på modeller som er bygd etter dette prinsippet, er Sky-Watcher 804sp og terrestriske linseteleskop («spottingscopes» for fuglekikkere, skyttere, landskapsobervatører etc.). Refraktorer med 45° rettvendingsprisme egner seg for kombinasjonsbruk for både for fugl, landskap og stjernehimmel.

Newton-reflektor (speilteleskop)
Dette teleskopet gir et bilde som er oppned, men det spiller liten rolle ettersom teleskopet er konstruert for ren astronomi-bruk. Okularet står vinkelrett for teleskoprøret. Speilet gjør det mulig å produsere instrumenter med stor frontåpning til lavere pris enn linseteleskop (refraktorer). Derfor egner reflektorer seg til fjerne, lyssvake motiver (deep sky objects), f.eks. stjernetåker (stjerneopplyste gasskyer som f.eks. Orion-tåken M42) og galakser (stjernesamlinger som f.eks. Andromeda-galaksen M31).

Lyssterke Newton-reflektorer har parabolsk speil for å rette opp optiske feil som oppstår med sfæriske (kuleformede) speil.

Katadioptrisk Newton-reflektor (speilteleskop med korreksjonslinse)
Disse teleskopene er identisk med vanlige Newton-reflektorer, med unntak av at de har plassert en korreksjonslinse i lysets bane før brennpunktet. Forstørrelsen i korreksjonslinsen øker brennvidden på teleskopet, og instrumentet blir kortere i fysisk størrelse enn vanlige Newton-reflektorer med samme brennvidde.

Maksutov-reflektor (speilteleskop med korreksjonslinse og okularplassering bak)
Dette er et kompakt, lettransportabelt speilteleskop egnet for kombinasjonsbruk på f.eks. astronomi, landskapsobservasjon og fuglefotografering. For astronomi-bruk utstyres den med 90° speil- eller prismediagonal (gir speilvendt bilde) og okular. Ved landskapsobservasjon brukes gjerne et 45° rettvendingsprisme (rettvendt bilde). For fotografering med speilreflekskamera trenger du kun T-ring. Det leveres også videoadapter for digitalt kamera (monteres utenpå okularet).

Dobson-montert reflektor (speilteleskop)
I slutten av 1970-årene fant John Dobson opp en enkel, elegant form for alt–azimuth-montering for Newton-reflektorer. Dobson-montering gir lave kostnader, det er enkelt å bygge en montering som er stor nok for lyssterke teleskop med stor diameter, instrumentet blir lettransportabelt, og det er raskt å sette opp.

Teleskopets brennvidde og dets betydning

Enkelte teleskop leveres i to ulike modeller, hvor eneste forskjellen er brennvidden (focal length). Vi får ofte spørsmål om hva kunden bør velge – kort eller lang brennvidde. Derfor er en nærmere forklaring på sin plass:

Det er brennvidden på det store frontobjektivet som oppgis i teleskopets modellnavn. Brennvidden er avstanden lyset går fra det brytes i frontobjektivet til lyssstrålebunten samles i brennpunktet. I et teleskop med lang brennvidde på frontobjektivet
trenger lyset lenger avstand fra det brytes i objektivet til det samles i brennpunktet. (Dette gjelder enkle teleskopkonstruksjoner med linser bare i fronten. I mer komplekse konstruksjoner settes negative linsegrupper inn bak i tubusen for å korte ned lengden på instrumentet.) Lang brennvidde (uansett teleskopkonstruksjon) gir følgende fordeler og ulemper:

1) Teleskopet blir langt i fysisk omfang, plasskrevende og lite transportabelt
2) Teleskopet kan benytte okular ("eyepiece") med lenger brennvidde for å oppnå ønsket forstørrelse – fordi teleskopets forstørrelse er objektivets brennvidde dividert med okularets brennvidde. Bruk av okular med lenger brennvidde gir mer komfortabel observasjon (på grunn av lenger okular–øye-avstand ("eye relief").

Stativmonteringer


Fra venstre: AZ1 og AZ2, AZ3, EQ1 (EzUse) og EQ2 (SimPlex)

AZ1 og AZ2 er to enkle og rimelige AZ-monteringer AZ3 er den stødigste og lettest manøvrerbare AZ-monteringen. De to finjusteringsrattene gjør innstillingen mot himmelobjektene både presis og bekvem. AZ3 er ideell for nybegynnere på stjernehimmelen og til landskapsobservasjon.


Fra venstre: EQ3-2 (Sky-Scan), EQ5 (StediVue), HEQ5og EQ6 (GalaTrak EQ-6)

Equatorial Mount (EQ) Ekvatorial-montering er et spesialisert stativhode for bruk på stjernehimmel. Den har innstilling i to akser, hvorav den ene er parallell med jordaksen. Dermed blir det enkelt å følge himmellegemene til tross for at de beveger seg på himmelen, og ved hjelp av motordrift kan du fotografere på lange eksponeringstider og samle mer lys enn øyet kan oppfatte under vanlig observasjon.

EQ6 har en stødighet som muliggjør bruk at meget store teleskop. Dessuten har EQ6 innebygd motor i begge akser, og det betyr at du kan kjøpe til GoTo-funksjon til denne monteringen. Dermed får du et stativ med GoTo-funksjon som du kan bruke til flere teleskop. TIPS: Kjøper du EQ5, kan du fylle beina med sand og øke stødigheten en del på denne måten, eller du kan velge stålrørsmodellen av denne: H-EQ5. Grundig test av EQ6 (www.oneilphoto.on.ca).


Prismer, okularer, linser og filtre

Diagonal og rettvendingsprisme

Mellom teleskopet og okularet kan du velge mellom å montere forskjellige diagonaler/prismer, alt etter det bruksområde du har for teleskopet.

Alle Sky-Watcher diagonaler og rettvendingspriser ovenfor har robust metallhus. Avbildet fra venstre:

1: 90° speildiagonal (vinkelspeil). Brukes på refraktorer for å snu én gang bildet slik at det ikke lenger er oppned. Samtidig oppnår du 90° vinkel på okularet, og det er det mest praktiske for observasjon på stjernehimmelen. Speildiagonal gir dessuten mindre optisk kvalitetstap enn prismer

2: 90° rettvendingsprisme. Brukes på refraktorer for å vende bildet to ganger slik at det verken blir oppned eller speilvendt, men framtrer slik vi ser det med bare øynene. Samtidig oppnår du 90° vinkel på okularet, og det er det ideelt for astronomi og anvendelig også for landskapsobservasjon.

3: 45° rettvendingsprisme. APO-Serie. Brukes på refraktorer for å vende bildet to ganger slik at bildet blir som vi ser det med bare øynene. Samtidig oppnår du 45° vinkel på okularet, og det er det mest praktiske for fugl- og landskapsobservasjon

4: Hybrid 45° rettvendingsprisme. Brukes for å kunne benytte 1,25" okular på teleskop med 0,965" okularfatning. Dette prismet er overfødig på alle Sky-Watchers teleskop fordi alle firmaets modeller har 1,25" okularfatning. Rettvendingsprismet snur bildet to ganger slik at det blir korrekt for øyet.

Sky-Watcher leverer også 90° speildiaginal for 2" okular. Mer info om Sky-Watcher diagonaler og rettvendingsprismer finner du her.

Barlow-rettvendingsprisme
Barlow-rettvendingsprisme er mest brukt til å gi et opprett bilde ved landskapsobservasjon med Newton-reflektorer. Men de brukes også på de rimeligste refraktorene. Erstatter du stjernediagonalen på en refraktor med et barlow-rettvendingsprisme, blir bildet ikke lenger speilvendt. Ved bruk av barlow-rettvendingsprismet øker teleskopets forstørrelse med 1,5x. Barlow-rettvendingsprismet leveres kun for 1,25" okular.

1,5x barlow-rettvendingsprisme

Rettvendingsokular

10 mm rettvendingsokular kan brukes på hvilket som helst teleskop (både speil- og linseteleskop) for å oppnå opprett bilde. Ingen diagonal er nødvendig for refraktorer (linseteleskop).


10 mm rettvendingsokular

Okular
Brennvidden på okularet (eyepiece) bestemmer forstørrelsen på et teleskop. Forstørrelsen er lik brennvidden på teleskopets objektiv dividert med brennvidden på okularet.

Eksempler fra Sky-Watchers okular-program (fra venstre):
Super okular (3 stk.), Plössl 10 mm, Super Plössl 6,3 mm, Wide Angle, 9 mm Long Eye Relief og 28 mm 2"-okular.

Super okular
The modified achromat series eyepieces offer an increased performance standard in a very affordable package. Designed for telescopes with mid-range to long f/ratio, these oculars have features usually found only in more expensive designs. There are three eyepieces in a set, each designed to enhance your viewing experience. These Super Eyepieces incorporate a fold-down rubber eye- shield, fully coated optics and outstanding field correction.
Design: Modified Achromat, fully coated
Focal Lengths: 25mm, 20mm, 10mm, 4mm, 3,6mm
Eyepiece Barrels: 1,25"
Apparent Field of View: 52°(20mm and 10mm), 50° (25mm and 4mm), 40° (3.6mm)

Plössl okular
Among the most popular designs today, these 4-element Plössl eyepieces provide excellent sharpness and impressively high contrast. All seven Plössls are fully coated for maximum light transmission. Ideal for all observing purposes.
Design: 4-element Plössl, fully coated
Focal Lengths: 25mm, 20mm, 17mm,12,5mm, 10mm, 7,5mm, 6.3mm
Eyepiece Barrels: 1,25"
Apparent Field of View: 50°

Super Plössl okular
SR series eyepieces set the performance standard for modern telescope oculars. The proven 4-element Plössl designs display edge-to-edge blackened elements deliver the highest contrast images attainable. SP series eyepieces minimize spherical abberation, distoration, astigmatism and off-axis color white oversize optical elements afford the observer luxurious eye relief. Stray light is eliminated by the fold back rubber eyecups standard with every SP eyepiece and all but the lightest three models feature the security of ruber grips.
Design: 4-element Plössl, multi-coated
Focal Lengths: 40mm, 32mm, 26mm, 20mm, 17mm, 12,5mm, 10mm, 7,5mm, 6,3mm
Eyepiece Barrels: 1,25"
Apparent Field of View: 52°

Wide Angle okular
These Wide Angle Eyepieces offer a generous 66° apparent field of view, allowing more sky objects to be viewed at one time. They provide sharp image right across the field. The rubber eyecups are included for viewing comfort and to keep out extraneous light.
Focal Lengths: 6mm, 9mm, 15mm, 20mm
Eye Relief: 14,8mm (6mm), 15mm (9mm), 13mm (15mm), 18mm (20mm)
Eyepiece Barrels: 1,25"
Apparent field of view: 66°

Long Eye Relief okular
These eyepieces allow 20mm eye relief for viewing comfort, even under high powers. The rubber eyecups are included to keep out extraneous light. These eyepieces are especially valuable for observers wearing eyeglasses. They provide long enough eye relief to take in the entire field of view when viewing with eyeglasses on.
Focal Lengths: 2mm, 5mm, 9mm, 15mm, 20mm, 25mm
Eye Relief: 20mm
Eyepiece Barrels: 1,25"
Apparent field of view: 45° (2mm and 5mm), 50° (9mm, 15mm, 20mm, and 25mm)

2" okular
These affordable multi-coated Sky-Watcher 2" eyepieces are an exceptional value. They feature long eye relief, a wide field of view, and soft rubber eyecups. These 2" eyepieces are multi-coated to ensure maximum light transmission and enhance contrast level.
Available in 28mm, 35mm, 42mm
Eye Relief: 20mm
Eyepiece Barrels: 2"
Apparent field of view: 56° (28mm), 56° (35mm), 52° (42mm)

Filter
Filtere består av ei farget glasskive i en innfatning med gjenger som kan skrus inn i den forkrommede okulartubusen på alle 1,25" okular. Månefilteret er det vanligste. Det er nøytralgrått og reduserer lysmengden inn mot øyet slik at Månen ikke blir for lys å observere. De øvrige fargefiltrene kan brukes til å øke kontrasten på planeter. Du velger et filter i komplementærfargen til det motivet du vil observere. Et lett gulfilter demper brytningsfeil på akromatiske refraktorer.

Sky-Watchers høykvalitetsfiltere Nr. 84A, 21 og 96 leveres i ekte optisk glass og svarteloksert metallinnfatning. Her er en oversikt over lagerførte Sky-Watchers filtere og noen eksempler på deres mange bruksområder:

Filter 1,25" Farge Nr. 80A (Blå)
Nyttig filter som særlig brukes ved observasjon av Jupiter og Saturn. Øker kontrasten på detaljer og formasjoner i Jupiters skybelter («bånd»). Øker også kontrasten på Jupiters store, rødlige flekk. Øker detaljgjengivelsen i Saturn's belter og i fenomener ved polene. Øker kontrasten under måneobservasjoner.

Filter 1,25" Farge Nr. 21 (Oransje)
Eksempel på bruksområde: Ved observasjon av Mars kan oransjefilter brukes til å øke kontrasten mellom lyse og mørke partier på planeten.

Filter 1,25" Farge Nr. 96 (Nøytralgrå)
Brukes særlig for å dempe lyset når man studerer spesialt lyse himmellegemer.

Brukererfaring:
Jeg har prøvd ut 80A, 21 og nøytralfilteret til Mars-observasjon. Mars ble bare helt fantastisk å se på med alle disse tre filtrene i kombinasjon med hverandre! Men også 80A+nøytral ble svært bra. 80A fremhever det blå, og siden øyet er minst følsomt for blått i mørket, oppleves fargebalansen mer naturlig. Nøytralfilter er viktig for å fjerne lys siden negative magnituder gjør at lyset smøres utover og visker ut detaljer. Videre er 82A (lyseblå) svært anvendelig til galakser siden det i likhet med 80A framhever den blå delen av spekteret uten å stjele for mye lys (73% transmisjon). I spiralgalakser finnes det endel nyfødte stjerneansamlinger i spiralarmene med de blålige spektralklassene O, B og A som dermed kommer tydeligere fram. Tom Reidar Henriksen

Månefilter 1,25"
Dette er et nyttig hjelpemiddel ved studier av Månen. Filteret reduserer lysmengden som når øyet, noe som er særlig viktig på lyssterke teleskop. Dessuten bidrer fargen i filteret til å fremheve kontrastene i landskapsformasjonene på Månen.

Solfilter
Se aldri mot Sola med et teleskop uten bruk av solfilter – ellers vil du skade synet ditt! Kjøper du solfilter, må du påse at det er beregnet til å dekke hele det store frontobjektivet. Det må ikke være av en type som skrus på okularet. Sistnevnte sprekker gjerne etter kort tids bruk og slipper sollys direkte inn på øyet! Solfiltrene leveres i forskjellige størrelser avpasset den enkelte stjernekikkerts frontdiameter. Solfiltere står ikke i vår prisliste. Mål ytre diameter på ditt teleskops fronlinsetubus, og vi gir deg pris på riktig solfilter!

Barlow-linse
Du kan doble eller tredoble forstørrelsen ved å montere en barlow-linse mellom prisme/diagonal og okular. Det barlow-linsen egentlig gjør, er å øke brennvidden på teleskopets objektiv – dermed øker forstørrelsen. (På enkelte teleskopmodeller må 3x-barlow-linsen plasseres direkte på teleskopet (uten bruk av prisme/diagonal) for å kunne fokusere teleskopet. Blidet blir da opp-ned.)

T.v: 2x barlowlinse for refraktorer. Den monteres mellom prisme/diagonal og okular og øker teleskopets forstørrelse med 2x. I bredeste enden har denne barlow-linsen gjenger for T-ring (T-2 adapter) og kan på denne måten også fungere som fotoadapter. Vær oppmerksom på at barlow-linsen dobler brennvidden ved fotografering. Både 2x barlow m/fotoadapter og 2x barlow APO-Serie har høykvalitetshus av metall.
Midten.: T-ring (T2-adapter). Dette leveres i flere typer – avhengig av hvilken bajonettfatning ditt kamera har
T.h.: 2x og 3x barlow-linser for Newton-reflektorer

Mer info om Sky-Watcher barlow-linser finner du her.


Søkekikkert
På grunn av stjernekikkerters høye forstørrelse er det vanskelig å finne små himmelobjekter på den store himmelhvelvingen. På toppen har derfor de fleste Sky-Watcher-teleskop en søkekikkert. Slike lavforstørrelses søkekikkerter gjør det lettere å rette inn teleskopet mot objektet du vil observere. Søkekikkertene leveres i to forskjellige typer – med trådkors eller rødpunkt.

Søkekikkert med svart trådkors
Denne type søkekikkerter har en moderat forstørrelse og et lyst bilde som gjør det enkelt å finne motivet. Den forekommer i flere forskjellige modeller:

Fra venstre: 5x24, 6x30 og 9x50

Fordelen med denne type søkekikkerter er at de har innebygd en liten kikkert som med sitt objektiv samler så mye lys at du kan se selv svake lysobjekter på stjernehimmelen. Bildet gjennom søkekikkerten blir lysere enn det du ser med bare øyet. Denne type søker er spesielt godt egnet ved "deep sky"-observasjon av stjerner og stjernetåker, men også anvendelig for "nære" ting som Måne og planeter. Ulempen er at det svarte siktekorset kan være vanskelig å se mot en bekmørk himmel.

Bildet i denne søkekikkert-typen er opp-ned.

Søkekikkert med rødpunkt
For å løse problemet med å se et svart siktekors mot beksvart nattehimmel, leveres også søkekikkert med et rødpunkt som er lett å se uansett hvor mørk bakgrunnen er. Rødpunktet går på et batteri som ligger skjult i et innebygd batterikammer i søkekikkerten. Denne type søkekikkert har et vindu i antirefleksbehandlet (coated) glass. Den har ingen kikkertlinseoptikk og følgelig ingen forstørrelse eller lyssamlende egenskaper. Rødpunkt-søkekikkerten er ideell for himmelobjekter i vårt eget solsystem. På grunn av denne type søkekikkerts begrensede lysstyrke, kan det være vanskelig å se fjerne, lyssvake objekter og orientere seg på himmelen etter disse.

Søkekikkerten har variabel lyshetskontroll og innstillingskontroll i begge akser (azimuth and altitude). Når du bruker den, er det bare å se gjennom søkekikkerten og bevege teleskopet ditt helt til rødpunktet faller sammen med objektet du vil observere.

Bildet i denne søkekikkert-typen er opprett og rettvendt. Det gjør det lettere å orientere seg på himmelen med denne enn med andre søkekikkerter.

Over: Søkekikkert med lysende rødpunkt (Red Dot Finder)

En komplett oversikt over søkekikkerter finner du her.


Motor

Sky-Watcher leverer forskjellige motorer for sin teleskop. Mer info: Sky-Watcher motor drives

Motorer for Sky-Watcher

Night Vision LED flashlight
This voltage regulated LED flashlight supplies night vision protecting red light for map reading and telescope operation. Adjustable for brightness, its included 9-volt battery provides 25 and up to 625 hours of operation.

Night Vision LED flashlight

Polsøker (Polarscope)
Denne polsøkeren (Polar axis finder scope) er et nyttig hjelpemiddel for Sky-Watcher ekvatorialmonteringer EQ3-2, EQ4 og EQ5. Den gjør polinstillingen raskere og mer nøyaktig, og brukeren kan bruke mer av tiden sin til å observere på nattehimmelen enn på å stille inn utstyret.

PolarscopeFotoadapter, monteringsringer og kamerafeste


Fotoadapter (Camera Adapter Tube)
Du kan fotografere med 35 mm speilreflekskamera gjennom alle Sky-Watchers teleskopmodeller. På de modellene som har «Direct Photo System», kan du skru T-ring (adapter som passer din kameramodell) direkte på teleskopets 1,25" okularholder. For de andre teleskopmodellene kan du bruke Sky-Watchers 60 mm lange fotoadapter mellom okularholder og T-ring – eller du kan bruke barlow-linsen fra Sky-Watcher som har innebygd fotoadapter. Det enkle fotoadapteret har ingen optikk, og fotometoden med dette kalles primærfokus-fotografering. Fotoadapteret har T-gjenger i begge ender.

Fotoadapteret kan også brukes som en mellomring og muliggjør dermed fotografering på korte avstander i naturen. (På helt spesielle teleskopmodeller kan det være nødvendig å bruke dette adapteret som forlengelsesring for å kunne fokusere teleskopet i det hele tatt.) Vanligvis brukes fotoadapteret i kombinasjon med et okular, og da påvirker okularets brennvidde den forstørrelsen du får med kameraet.

T-ring leveres ikke av Sky-Watcher, men vi lagerfører Opticrons T-ringer (Opticron T2-adapter).

Fotoadapter og Opticron T-ring (T-2 adapter).Monteringsringer (Tube Rings
)
Sky-Watcher monteringsringer er laget i aluminium og beregnet for Sky-Watcher ekvatorialmonteringer og AZ3 alt–azimuth-montering. Ringene kan åpnes i en hengsel, og det gjør det enkelt å sette inn teleskoptubusen. Lukkeskruen på ringene kan til enhver tid skrus opp litt (løsnes) for å rotere eller balansere teleskopet. Monterer du Sky-Watchers Multi-Function Mount på undersiden av de to ringene, kan teleskopet brukes på fotostativer. Multi-Function Mount har 1/4" gjengehull på undersiden. Nesten alle fotostativer har samme gjenger. For stativer med 3/8" gjenger, finnes overgangssadapter.
Tilgjengelige ringstørrelser: 76mm, 90mm, 100mm, 106mm, 140mm og 182mm. Enkelte andre størrelser leveres på forespørsel.

Kamerafeste (Piggyback Camera Attachment)
Med tanke på astrofotografering er alle Sky-Watcher stativhoder m/monteringsringer (tube rings) utstyrt med en standard kamera-gjengebolt (1/4" gjenger) på toppen av en av ringene. Slik kan du enkelt montere et kamera oppå teleskopet.

Sky-Watchers internasjonale nettsted
Detaljert informasjon om Sky-Watcher stjernekikkerter finner du på www.skywatcher.com/. Her finner du også generell info om stjernekikkerter og svar på vanlige spørsmål (FAQ). I tillegg kan du skrive ut ekstra bruksanvisninger for den enkelte modell fra dette nettstedet.
Nof Travel

Klikk her for å gå til kartsøk!

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Nikon Monarch 5 8x42 Nikon Monarch 7 10x42
Focus Junior 6x21 Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Opticron lomme-forstørrelsesglass 3,5x 45 mm Nikon Monarch 5 10x42
Nikon Monarch 7 8x30 Nikon Sportstar EX 8x25 DCF
Focus Junior 6x21 Nikon Monarch 7 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid