Viser 109–120 av 328 resultater
-
Sopp i skog og mark
I denne hendige lommeguiden presenteres omkring 60 spiselige sopper du kan sanke fra naturens spiskammer. Soppene er naturtro illustrert med tegninger som framhever typiske trekk og forenkler artsbestemmelsen.
-
Sopp. Plukk & Bruk
Plukk sikkert, bruk godt
Dette er en bok som hjelper deg å kjenne igjen og tilberede om lag tretti ulike sopparter.
-
Soppboka
Soppboka er en bruksvennlig og nyttig bok for alle som vil lære mer om sopper. Sopper som er gode matsopper, sopper som er velegnet til farging av garn og tekstiler og sopper som er giftige.
-
Sopphåndboka
De beste stedene for soppsanking – Våre 120 vanligste sopper
En komplett håndbok for alle soppelskere! Sopphåndboka er den perfekte soppbok for nybegynnere og den viderekomne soppentusiasten. Boka inneholder all kunnskap for å kunne dra på sopptur.
-
Soppkokeboka
Norsk natur er full av smaksrike og spennende sopper som kan gjøre et enkelt måltid til en fest. Enten du fyller soppkurven med milde kremler eller kraftige steinsopper eller ganske alminnelige traktkantareller – i Soppkokeboka vil du finne 80 oppskrifter på nye, spennende og helt trygge soppretter og hvordan du bør tilberede dem.
-
Soppriket
historien om hvordan soppene erobret jorda
I Soppriket forteller Håvard Kauserud, en av Norges fremste soppeksperter, den fascinerende historien om soppriket.
-
Soppsankeboka
De 100 beste matsoppene våre
Fra soppsanking til kokekunst – De 100 beste soppene og hva de kan brukes til.
Soppsanking er i vinden som aldri før, og vi blir mer og mer opptatt av å høste fra naturen rundt oss. Soppsankeboka er en pedagogisk og enkel bok å bruke i jakten på velsmakende, spiselig sopp. 100 ulike sopper blir beskrevet med smaksnotater, bruksområder og tips, og illustrert med detaljerte fotografier. -
SpiSopp
200 sopper du må smake før du dør
Liker du sopp? Vil du bli flinkere til å bruke sopp på kjøkkenet?
-
Å forstå livet
De biologiske fagenes historie i Trøndelag og ved NTNU. Institutt for biologi NTNU 50 år.
Jubileumsbok i forbindelse med 50 års-jubileet til Institutt for biologi ved NTNU i Trondheim i 2009. Boka inneholder både en historisk gjennomgang av biologifagene i Trøndelag siden 1600-tallet (ca. 70 sider) og en serie artikler om forskningsresultater.
-
Fart og styrke i naturen
Tett på Norges råeste dyr! I denne unike faktaboka kommer vi nært innpå Norges raskeste og sterkeste dyr. Men hva er egentlig fart og styrke? Og hvorfor er det viktig i naturen? Vinner alltid den sterkeste og raskeste?
-
Liv
Historien om universets mest spektakulære oppfinnelse
I Liv forsøker Hessen å bygge en bro mellom den undrende gutten under stjernehimmelen, og de fremtredende vitenskapsfolkene som siden har forsøkt å gi oss et svar på disse spørsmålene.
-
Livets opprinnelse
Teorien om hvordan alt oppsto og utviklet seg
I Livets opprinnelse tar Klaus Høiland oss med på en spennende reise fra jordas opprinnelse til den kambriske eksplosjon, da livet fikk den formen vi kjenner til.